maanantai 6. heinäkuuta 2020

Listaklassikko: Billy Preston – Will It Go Round in Circles (1973)


Billy Prestonista on ollut juttua tässä blogissa aiemminkin, sillä hänen hittisinglellään Nothing from Nothing (1974) oli vuosikymmeniä listaennätys: se oli kauimmas Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkipaikalta (15:nneksi) pudonnut kappale siihen asti, kunnes The Weekndin Heartless putosi ensin viime syksynä 17:nneksi, Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You kokonaan ulos vuodenvaihteessa ja 6ix9inen ja Nicki Minajin Trollz juuri peräti 34:nneksi.

Prestonin hittiura oli jo tuossa vaiheessa hyvässä vauhdissa, sillä hän saavutti ensimmäisen ikioman Hot 100 -ykkösensä edellisenä kesänä heinäkuussa 1973, kun Music Is My Life -levyn ainoa single Will It Go Round in Circles johti listaa pari viikkoa. Hän oli ollut mukana esittämässä jo The Beatlesin Get Backia (1969), joten kaikkinensa ykkössija oli hänelle toinen.

Prestonille kertyi kaikkiaan kuusi top ten -merkintää Hot 100 -listalta. Hän koki haasteita elämässään seksuaalisuuden ja huumeaddiktion käänteiden myötä ja hän kuoli munuaissairauteen 59-vuotiaana.

Will It Go Round in Circlesilla on Spotifyssa 4,8 miljoonaa kuuntelua ja Youtubessa suosituimmalla videolla 2,3 miljoonaa pyöritystä.

Ei kommentteja: