keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Kansantaruja miljoonille

Taylor Swiftin levymyynti ja albumisuosio muutenkin on ollut oikeastaan aina ihan eri tasolla kuin kaikilla muilla artisteilla Yhdysvalloissa (Adelen paria jättimenestystä lukuun ottamatta). Reputationista (2017) tuli aikoinaan Swiftille ennätyksellisesti neljäs perättäinen yli miljoonan viikkokulutuslukemin avannut albumi ja myös sitä seurannut Lover (2019) saavutti vuoden parhaan avauksen.

Nyt Swift on toistamassa temppua yllättäen ilmestyneellä kahdeksannella indie-folkhenkisellä studioalbumillaan Folklore, jonka odotetaan avaavan noin 800 000 kpl:een viikkokulutuslukemin. Se on ylivoimaisesti vuoden paras saldo ja sellaisiin numeroihin ei ole oikeastaan vuosikausiin yltänyt kukaan muu kuin Swift itse. Tätä ennen vuoden korkein avaus oli Juice Wrldin Legends Never Diella muutama viikko sitten (497 000 kpl).

Folklorella Swift on jo viikon kulutuksella puolessa matkassa saavuttaakseen vuoden suosituimman albumi tittelin Yhdysvalloissa. Hän on ollut viimeiset 12 vuotta vähintään kärkikolmikossa vuosilistoilla (hieman riippuen levyjen julkaisuajankohdista myös), mutta virallisesti päässyt vuosilistan kärkeen viimeksi vuonna 2014 jättimenestyslevyllään 1989

Ei kommentteja: