keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Amerikkalainen musikaalimenestys

Hamilton: An American Musical (2015) on ollut Yhdysvaltojen albumilistan vakiolevyjä ilmestymisestään lähtien, mutta silti oli erittäin yllättävää, että musikaalitallenteen tuominen Disney+-palveluun katsottavaksi nosti levyn eilen julkistetulla albumilistalla peräti kakkoseksi! Sijoitus on levyn toistaiseksi korkein – se ylsi kolmanneksi vuosia sitten ja edellisestä top ten -käynnistäkin ehti kulua yli kolme vuotta. 

 Musikaalialbumi on tuplalevy eli se hieman hyötyy striimausten suhteen, mutta vain yhden levyn mittaisena se olisi silti kirkkaasti top tenissä tällä viikolla. Tuplalevynä se on myös RIAA:n puolelta sertifioitu peräti kuusinkertaiseksi platinalevyksi.

 

Musikaalien Original Cast Recording -levyt ovat hyvin harvinaisia Yhdysvaltojen albumilistan kärkipäässä. Hamiltonin kakkostila on korkein sitten Hairin kuukausia kestäneen sinnittelyn ykkösenä vuonna 1969. 250 listaviikollaan Hamilton on myös yksi pitkäikäisimmistä Original Cast Recording -julkaisuista Yhdysvaltojen albumilistalla.

 

Hot 100 -listalle Hamiltonin kappaleet eivät ole yltäneet, mutta viime viikolla niistä useampikin vieraili esimerkiksi Spotifyn top 200 -päivälistalla Yhdysvalloissa.

Ei kommentteja: