torstai 16. heinäkuuta 2020

Listaklassikko: The Corrs – Breathless (2000)


Irlantilainen Corrin sisarusten muodostama popyhtye The Corrs oli eräs 1990-luvun lopun ja 2000-luvun alun suurista menestyksistä oikeastaan kaikkialla. Jopa meillä Suomessa heidän albuminsa Talk on Corners (1997) ja In Blue (2000) äityivät huiman suosituiksi yltäen molemmat albumilistan kakkossijalle.

 

Jälkimmäiseltä lohkaistiin yhtyeen ainoa Britannian singlelistan ykkönen Breathless, jonka he kirjoittivat yhdessä ”Mutt” Langen kanssa. Se johti singlelistaa viikon heinäkuussa tasan kaksikymmentä vuotta sitten. Se oli yksi vuoden suurimmista hiteistä ja sertifioitiin jo ilmestymisvuonnaan kultalevyksi. 

 

Kaikkiaan The Corrs on saavuttanut urallaan kuusi brittilistan top ten -hittiä vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Myöhemmin he pitivät monta vuotta taukoa, mutta palasivat yhteen jälleen 2015 ja tuorein albumi Jupiter Calling ilmestyi vuonna 2017. Se ylsi Britannian albumilistalla 15:nneksi ja saavutti listasijoja ympäri Eurooppaa.

 

Yhdysvalloissa Breathless pääsi Hot 100 -listan 34:nneksi ja siellä bändin ainoa top 40 -hitti. Spotifyssa sillä on 74 miljoonaa kuuntelua ja videolla Youtubessa 54 miljoonaa katselua. 


Ei kommentteja: