maanantai 11. marraskuuta 2019

Listaklassikko: Madonna – Hung Up (2005)

Madonnalla riittää ykkösiä klassikkosarjaan, vaikka niitä on jo viisi käsiteltykin. 14 vuotta sitten Madonnan osakkeet nousivat listamaailmassa jälleen stratosfääriin hieman alisuoriutuneen American Lifen (2003) jälkeen, sillä hän oli keksinyt profiloitua diskon uudeksi kuningattareksi Stuart Pricen ja Abban avulla. Gimme Gimme Gimmeä käyttänyt Hung Up oli massiivinen hitti ympäri maailmaa, niin iso, että se ylsi top teniin jopa Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla, joka oli tuolloin vahvasti r&b- ja aikuisrock-radiohittien sävyttämä.

Britanniassa, joka rakastaa Madonnaa ja Abbaa, Hung Up oli tietenkin vielä suurempi menestys. Biisi debytoi singlelistan kärjessä ja vietti siellä kolme viikkoa. Se ehti vuoden kahdeksanneksi myydyimmäksi sinkuksi vain reilussa kuukaudessa.

Hung Up oli Madonnan 11. brittilistan ykkönen eikä suinkaan viimeinen – hän sai niitä vielä kaksi lisää. Se on yksi hänen suosituimmista kappaleistaan striimauspalveluissa: Spotify-kuunteluita on 88 miljoonaa ja Youtube-pyörityksiä 208 miljoonaa.

Ei kommentteja: