tiistai 19. marraskuuta 2019

Joko on joulu?

Aivan kohta, ainakin Amazonin striimauspalvelun käyttäjien mielestä, sillä Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You on siellä kymmenen suosituimman kappaleen joukossa, mikä toi sille ennätysaikaisen paluun Yhdysvaltojen Hot 100 -listalle sijalle 39. Vielä vuonna 2017 biisi sai odottaa paluutaan pari viikkoa myöhempään ja esimerkiksi vuonna 2014 se palasi kaikkiaan vain viikoksi.

Syynä on tietenkin striimausten kasvu ja nimenomaan joulumusiikissa Amazonin Alexa on merkittävässä roolissa: on niin helppoa sanoa, että ”Alexa, play christmas music”.

Moni odottaa All I Want for Christmas Is Youn yltävän tänä vuonna Hot 100 -listan kärkeen, mikä olisi aivan poikkeuksellista: 25 vuotta sitten julkaistu kappale on viettänyt listalla jo pitkälti yli puoli vuotta ja matka kärkeen saattaisi olisi historian pisin sekä kalenterivuosissa että viikkomäärissä mitattuna. Los Del Rion Macarenalla (1996) kesti kärkeen 33 viikkoa, Careyn hitillä on nyt 31 listaviikkoa.

Brittilistalla All I Want for Christmas Is You oli hyvin lähellä ykkössijaa jo viime vuonna ja joulumusiikin striimausten kasvaessa vuosi vuodelta, voi hyvin olettaa sen yltävän kärkeen viimein tänä vuonna. Tosin kaikki on, molemmilla listoilla, kiinni kilpailutilanteesta.

Ei kommentteja: