maanantai 4. marraskuuta 2019

Kymmenen vuotta eikä suotta

Poptähti Selena Gomez ehti tahkoa musabisneksessä pitkälti yli kymmenen vuotta ennen kuin kauniista balladista Lose You to Love Me tuli hänen ensimmäinen Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkösensä. Kaikkiaan se on Gomezin kahdeksas top ten -hitti, mutta tätä ennen hänen korkein sijoituksensa oli kahdesti saavutettu viides tila. Viime vuosina ainoastaan Daddy Yankee on saanut ykkösen pidemmän odotuksen jälkeen (reilut 12 vuotta), mutta toki on runsaasti artisteja, jotka eivät ole päässeet koskaan kärkeen. Nykytähdistä voisi mainita Nicki Minajin, joka lähestyy sitkeästä yrittämisestä huolimatta pian Gomezin vuosia.

Lose You to Love Me syrjäytti toisen rakkaudesta kertovan balladin eli Lewis Capaldin Someone You Lovedin, jonka radiosoittolukemat kääntyivät yllättävän nopeasti laskuun siihen nähden, miten hitaasti se eteni listoilla (matka keulille vei 24 viikkoa). Lose You to Love Me nousi ykköseksi toisella viikollaan – ja ensimmäisellä kokonaisella.

Albumipuolella Kanye West saavutti jo yhdeksännen listaykkösensä Jesus Is King -levyllä. Ne ovat tulleet peräkkäin – kymmenestä soololevystä vain ensimmäinen The College Dropout (2004) jäi kakkoseksi. Kids See Ghosts -kokoonpanon EP oli viime vuonna niin ikään kakkonen, mutta sitä on vaikea laskea Westin soolodiskografiaan.

Ei kommentteja: