torstai 18. heinäkuuta 2019

Cover haudan takaa

En liene ainoa, joka on ihmetellyt sitä, että vuonna 2012 menehtyneen Whitney Houstonin laulua ei ole käytetty uudessa popmusiikissa aiemmin kuin nyt, jolloin norjalaisen Kygon näkemys Houstonin laulamasta Higher Lovesta on julkaistu. Se on yltänyt sekä brittilistalle että Yhdysvaltojen Hot 100 -listalle, ja Britanniassa saattaa nousta huomenna jopa top 20:een.

Uusvanha Higher Love on cover brittiartisti Steve Winwoodin hitistä vuodelta 1986. Se ylsi kotimaassaan 13:nneksi ja Yhdysvalloissa peräti Hot 100 -listan kärkeen. Houston levytti sen alun perin I'm Your Baby Tonight -albumilleen (1990), mutta sitä ei sillä koskaan julkaistu maailmanlaajuisesti, sillä ilmeisesti Aristan Clive Davis piti riskinä, että Houstonia alettaisiin mieltää cover-artistiksi. Whitneyn alkuperäinen cover löytyy kuitenkin levyn Japanissa ilmestyneeltä painokselta.

Nyt Higher Lovesta on joka tapauksessa tullut Houstonin ensimmäinen uusi top 40 -hitti Britanniassa kymmeneen vuoteen, sitten Million Dollar Billin vitossijan, ja yhtä kauan ehti kulua siitä, kun kyseinen biisi pinnisti Hot 100 -listan sijalle sata.

Ei kommentteja: