torstai 1. marraskuuta 2018

Kuningattaren uusi tuleminen

Queen on salavihkaa kehittynyt erääksi striimatuimmista yhtyeistä, vaikka heidän kunnian päivistään on jo vuosikymmeniä – esimerkiksi Yhdysvaltojen Hot 100 -listalle ei päässyt enää mikään kappale Freddie Mercuryn viimeiseksi jääneeltä postuumilta albumilta Made in Heaven (1995). Uuden Bohemian Rhapsody -elokuvan ansiosta varsinkin leffan nimikappale on noussut uudelleen todella suosituksi ollen esimerkiksi Spotifyssa tällä hetkellä maailman 89. kuunnelluin keräten noin miljoona kuuntelua päivässä.

Bohemian Rhapsody on tunnettu siitä, että se on päässyt listoille Atlantin molemmin puolin useampaan otteeseen ensin alkuperäisenä julkaisuna kärkeen (UK) ja yhdeksänneksi (US) sekä uudelleenjulkaisun ja Wayne's World -elokuvan rehabilitoimana kärkeen (UK) ja kakkoseksi (US) vuosina 1991 ja 1992.

Kiinnostavaa Queenin statuksessa on myös se, että vaikka bändi saavutti hurjasti enemmän listahittejä kotimaassaan Britanniassa (ja siellä Greatest Hits vuodelta 1981 on historian myydyin levy), heidän legendaarisuutensa näkyy myös Yhdysvalloissa, vaikka bändillä on siellä vain viisi top ten -hittiä (niistäkin tosin kaksi ykköstä). Greatest Hits on pyörinyt usein Yhdysvaltojen albumilistan top 40 -kynnyksen liepeillä.

Tulevana perjantaina Britannian albumilistan top tenissä on kaksi Queen-albumia, kun Bohemian Rhapsodyn soundtrack edennee vähintään kolmanneksi ja kaikki bändin Greatest Hitsit yhdistävä The Platinum Collection (#2, 2000) on väliaikatiedoissa seitsemäntenä.

Ei kommentteja: