maanantai 29. lokakuuta 2018

Listaklassikko: Aqua – Barbie Girl (1997)

Tanskalaisen (ja vähän norjalaisen) Aquan jättihitti Barbie Girl ei esittelyjä kaipaa; se on eräs 1990-luvun definitiivisistä popkappaleista kaikessa höpsöydessään, mistä todisteena mm. 556 miljoonaa Youtube-katselua. Kuin pisteeksi i:n päälle, siihen saatiin liitettyä myös pientä kontroversiaalisuutta, sillä Barbie-oikeuksia hallinnoiva Mattel haastoi bändin oikeuteen.

Barbie Girl oli valtava hitti ympäri maailmaa, etenkin Euroopassa. Se ylsi Britannian singlelistan kärkeen marraskuun alussa 1997 ja pysyi siellä neljä viikkoa, mikä oli vuoden toiseksi pisin putki. Elton Johnin Diana-tribuutti saavutti viisi.

Aquan menestys ei suinkaan jäänyt Barbie Girliin, sillä bändi rakensi erinomaisen hittiputken ottaen huomioon huipulla olon melko lyhyen keston: heille kertyi kolme brittiykköstä putkeen ja kaksi muuta top ten -menestystä, joista viimeinen Cartoon Heroes ylsi seitsemänneksi vuonna 2000.

Yhdysvalloissa Barbie Girl pääsi seitsemänneksi. Aqua on yhä aktiivinen, mutta viime vuosina menestys on rajoittunut aika tiukasti Tanskaan, eikä tuorein single Rookie noussut sielläkään listoille.

Ei kommentteja: