tiistai 13. marraskuuta 2018

Rapsodia ei lopu

Queenin Bohemian Rhapsody -elokuvan soundtrack näyttää jäävän vaille albumilistojen ykköspaikkaa Atlantin molemmin puolin, mutta yleisesti ottaen Queenin musiikilla menee nyt hyvin: heidän kappaleitaan kuunnellaan esimerkiksi Spotifysta miljoonia kertoja päivässä. Se on suosituin 1970-luvulla julkaistu kappale striimauspalvelussa.

Ikivihreä Bohemian Rhapsody (1975) palasi tänään julkistetulla Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla peräti 33:nneksi. Revival on biisille jo kolmas: ensimmäisellä kerralla eli ilmestyessään biisi ylsi top teniin, Freddie Mercuryn kuoleman ja Wayne's Worldin jälkeen kakkoseksi vuonna 1992 ja nyt se palasi siis top 40:iin samalla, kun Queen-elokuvan soundtrack eteni tahollaan kolmanneksi.

Brittilistalla Bohemian Rhapsody on yltänyt kärkeen kahteen otteeseen, mutta nykyisin Britannian listalaskelmat ovat mutkikkaampia, sillä siellä se on ns. ACR-tasolla (accelerated chart ratio), joten se vaatii käytännössä tuplamäärän myyntiä ja striimauksia kurantteihin hitteihin nähden. Siitä huolimatta biisi oli perjantaina singlelistan 46:ntena.

Ei kommentteja: