tiistai 27. marraskuuta 2018

Listaklassikko: Cliff Richard – The Millennium Prayer (1999)

Vanha kettu Sir Cliff Richard on sattumalta ajankohtainen tänäkin jouluna, sillä häneltä on tullut juuri noin sadastuhannes albumi Rise Up, josta tekee erityisen se, että se on hänen ensimmäinen täysin uutta materiaalia sisältävä levynsä 14 vuoteen.

Richard oli takuuvarma joulunajan hittinikkari pitkälle 1990-luvulle, ja oikeastaan vielä viime vuosikymmenellekin. Ehkä kummallisin ja kuumottavin hänen lukuisista ykkösistään on vuosituhannen vaihdetta ennakoinut hyväntekeväisyyssingle The Millennium Prayer, jossa Isä meidän -rukous yhdistettiin Auld Lang Syne -värssyyn. Täydellistä klassikkomateriaalia siis!

The Millennium Prayer ylsi Britannian singlelistan kärkeen marras-joulukuun vaihteessa 1999 ja pysyi huipulla kolme viikkoa. Siitä tuli hänen uransa myydyin single: platinaa Britanniassa ja tuplaplatinaa Australiassa.

Kaikkiaan Richardilla on 14 ykköstä, joista tämä toistaiseksi viimeinen. Hän ylsi vielä kakkoseksi vuonna 2006 joulusinglellä 21st Century Christmas/Move It, joista jälkimmäinen oli uusi versio klassikosta vuodelta 1958. Pitkä ura miehellä takana!


Ei kommentteja: