torstai 8. marraskuuta 2018

Listaklassikko: Destiny’s Child – Independent Women Part 1 (2000)

Destiny’s Childin levytysura (toistaiseksi) ehti loppua jo kauan ennen tämän blogin perustamista, mutta silti on yllättävää, että tägillä "Destiny’s Child" löytyi vain yksi teksti. Nyt löytyy toinen, sillä Listaklassikko-sarjaan heillä löytyy hyviä kappaleita: bändille kertyi viisi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan tai Britannian singlelistan ykköstä. 

Ainoa molemmat listat valloittanut kappale on Independent Women Part 1, joka tuli meilläkin tunnetuksi Charlie’s Angels -elokuvan yhteydessä ja oli harvinaisen iso hitti Suomessa ollakseen amerikkalainen r&b-kappale. Se nousi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykköseksi marraskuussa 2000 ja pystyi siellä kunniakkaasti peräti 11 viikkoa.

Independent Women oli Destiny’s Childin viides top ten -hitti Yhdysvalloissa ja kolmas ykkönen, sitä ennen Bills Bills Bills ja Say My Name olivat yltäneet kärkeen. Bändin toistaiseksi viimeinen single on #1’s-kokoelman (2005) Stand Up for Love, joka ei juuri menestynyt, mutta heidät kreditoitiin 99 Soulsin mash-up-singlelle The Girl Is Mine, joka pääsi brittilistan vitoseksi vuonna 2015.

Ei kommentteja: