keskiviikko 9. elokuuta 2017

Vielä yksi valonpilkahdus

Chester Benningtonin traaginen menehtyminen muutama viikko sitten merkitsee todennäköisesti nu metalin toden teolla popularisoineen Linkin Parkin loppua, elleivät he rekrytoi uutta laulajaa. Vaikea kuvitella, että kukaan voisi ottaa Benningtonin paikkaa, sillä hänen äänensä oli niin dominoiva osa Linkin Parkin menestystä.

Linkin Parkin musiikin suosiolle Benningtonin kuolema oli tietenkin piristysruiske, niin kamalaa kuin se onkin. Viime viikolla heillä oli kaksi albumia Yhdysvaltojen ja kolme Britannian listan top tenissä ja kolme hittiä palasi molempien markkinoiden hittilaskennan top 50:een.

Linkin Park ei koskaan saavuttanut singlepuolen ykkössijaa Yhdysvalloissa eikä Britanniassa. eHeiHeillä on kuitenkin viisi top ten -singleä Britanniassa ja kolme Hot 100 -listalla. Yhdysvalloissa suurin hitti on In the End (#2, 2001) ja Britanniassa What I've Done (#6, 2007), vaikka myydyin single siellä on Jay-Z:n kanssa tehty mash-up Numb/Encore (#14, 2004). 


Albumeissa menestys on ollut kuitenkin todella hyvää aina: lähes kaikki heidän albuminsa on sertifioitu vähintään kultalevyiksi molemmilla markkina-alueilla. Hybrid Theorya (2000) on kulutettu Yhdysvalloissa 11 miljoonaa ja Britanniassa 1,5 miljoonaa kappaletta. Albumilistan ykkösiä on Yhdysvalloissa viisi ja Britanniassa kolme, tuoreimpana jenkkiykkösenä keväinen One More Light.

Ei kommentteja: