keskiviikko 30. elokuuta 2017

Listaklassikko: Culture Beat - Mr. Vain (1993)

1990-luvun eurodancen suurimmasta hitistä voidaan kiistellä: 2 Unlimitedin No Limit? Technotronicin Pump Up the Jam? Real McCoyn Another Night? Snapin Rhythm Is a Dancer? Ace of Basen All That She Wants tai The Sign? Yksi varteenotettava ehdokas on joka tapauksessa saksalaisen Culture Beatin Mr. Vain, joka johti Britannian singlelistaa neljä viikkoa alkusyksystä 1993.

Mr. Vain oli Culture Beatin ensimmäinen iso hitti, vaikka se ei suinkaan ollut heidän ensimmäinen singlensä, sillä jo Horizon-albumilta (1991) julkaistiin muutama myös Britanniassa. Oikea menestys kuitenkin alkoi kakkosalbumi Serenityn (1993) Mr. Vainistä, jonka siivittämänä itse albumikin myi kultaa monessa Euroopan maassa.

Culture Beatin perustaja, tuottaja Torsten Fenslau sai surmansa auto-onnettomuudessa marraskuussa 1993, mutta yhtye jatkoi uraansa siitä huolimatta. Britanniassa Culture Beat ei enää koskaan saanut ykkösiä, mutta Serenityn lohkaisuista kaksi muutakin (Got to Get It ja Anything) ylsi top teniin. Heidän tuorein listamerkintänsä on Mr. Vainin uusi versio Mr. Vain Recall (#51, 2003).

Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla Mr. Vain ylsi 17:nneksi.


Ei kommentteja: