torstai 24. elokuuta 2017

Pitkäikäisyysennätyksiä (taas)

Striimausaika on tehnyt selväksi ainakin sen, että kulutusperusteisilla listoilla pitkäikäisyysennätykset ovat aiempaa helpommin lyötävissä. Helppoa niiden saavuttaminen ei toki ole nytkään, mutta vuorokauden vaihtuessa saattaa yksi ennätys siirtyä historiaan ja toista sivutaan.

Historiaan siirtynee Hot 100 -listan top ten -listaviikkojen määrä: Ed Sheeranin Shape of You (#1, 2017) viettää mitä todennäköisimmin 33. listaviikkonsa sijalla 9 tai 10, minkä ansiosta siitä tulee historian pisimpään top tenissä viipynyt kappale. Edellinen ennätys oli siis 32, sen saavutti ensin LeAnn Rimesin How Do I Live (#2, 1997) ja sitä sivusi puolisen vuotta sitten The Chainsmokersin ja Halseyn Closer (#1, 2016).

Luis Fonsin, Daddy Yankeen ja Justin Bieberin Despacito puolestaan sivuaa ensi maanantaina julkistettavalla listalla Mariah Careyn ja Boyz II Menin One Sweet Dayn (1995) ykkösviikkoennätystä, kun se saavuttaa 16. viikon kärjessä. Tämän ennätyksen rikkoutuminen on täysin kiinni siitä, miten Taylor Swiftin keskiyöllä ilmestyvä uusi single otetaan vastaan – tällä viikolla listalla olevista biiseistä ei ole Despaciton vakavaksi haastajaksi vielä hetkeen. Jos  ykkösviikkoennätys jää rikkomatta, niin seuraavaksi tähtäimeen voi ottaa tuon Sheeranin ennätyksen.

Ei kommentteja: