maanantai 19. joulukuuta 2016

Yhdessä, erikseen

Hämmästyttävää kyllä, Britannian albumilistan perjantaina valloittanut italialaissyntyisen Alfie Boen ja englantilaisen Michael Ballin yhteislevy Together on ensimmäinen kärkeen päässyt kahden sooloartistin yhteisalbumi. Ei toki sillä, että niitä ihan joka kuukausi julkaistaankaan, mutta silti tämä trivianpalanen yllätti. Sinänsä duot kärjessä eivät ole kovin harvinaisia, sillä ennen Boeta ja Ballia edellinen kaksikko ykkösenä oli Ward Thomas syksyisellä albumillaan Cartwheels.

Viime vuosina muita top teniin yltäneitä duettolevyjä ovat tehneet muun muassa Lady Gaga ja Tony Bennett, Jay Z ja Kanye West sekä Robert Plant ja Alison Krauss.

Singlelistalla Chris Rean Driving Home for Christmas (1988) on taas top 40:ssä. Joulunaika on siinä mielessä hauskaa, että silloin pääsee kirjoittamaan tilastoihin nimiä, jotka eivät muuten ikimaailmassa enää vuonna 2016 olisi singlelista-artisteja. Reankin edellisestä joulusesongin ulkopuolisesta top 40 -merkinnästä on kulunut jo 22 vuotta, sillä You Can Go Your Own Way ylsi 28:nneksi loppuvuodesta 1994.Ei kommentteja: