maanantai 5. joulukuuta 2016

Vierivät siniset kivet

The Rolling Stones on tekemässä jättiyllätystä ja merkkauttamassa erään uransa kovimmista myyntiviikoista Britanniassa bluesalbumillaan Blue and Lonesome. Se on tällä hetkellä väliaikatietojen ylivoimaisena ykkösenä jo 70 000 kpl:een myynnillä. Jos, ja kun, se on kärjessä myös perjantaina, siitä tulee Rollareiden ensimmäinen ykkönen sitten Voodoo Loungen (1994) ja 12. kaikkiaan.

The Weeknd puolestaan debytoi eilen julkistetun Yhdysvaltojen albumilistan kärjessä levyllään Starboy. The Weekndin uutisoitiin lyöneen Justin Bieberin yhden päivän striimausennätys Spotifyssa, mutta albumilaskennoissa Starboy jäi suhteellisen kauas esimerkiksi Bieberin ja Draken parhaista luvuista – ja myös omasta aiemmasta debyyttiviikon parhaastaan – ja brittilistalla jopa viikkolistan viidenneksi.

Starboy havainnollistaa hyvin, miten kerran kuunteleminen on lopulta hyvin eri asia kuin tuotteeseen sitoutuminen. The Weeknd saattoi olla historian kuunnelluin artisti yhdessä kanavassa yhden päivän, mutta edes viikkotasolla hänen lukemansa eivät yltäneet lainkaan ennätystasolle.

Ei kommentteja: