keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Listaklassikko: Melanie – Brand New Key (1971)

1970-luvun alussa folk oli mitä suosituinta populaarimusiikkia ja eräs folkpoptähteyden ilmentymistä oli Melanie Safka, joka saavutti pari suurta hittiä ja useita pienempiä Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla.

Brand New Key (jota on usein tituleerattu ”The Rollerskate Songiksi”) on luokiteltu monesti novelty-kategoriaan, eli tietynlaisten hassutteluhittien kastiin, mutta Safka ei tosiaan jäänyt vain sen kappaleen varaan. Jo hänen ensimmäinen listasinglensä Lay Down (Candles in the Rain) (1960) ylsi Hot 100 -listan kuudenneksi ja Brand New Key pääsi kärkeen asti johtaen kolme viikkoa jouluna 1971.

Monien muiden folk-laulajien tavoin Melanien hittisuhdanteet kuivuivat äkisti 1970-luvun edettyä diskovaiheeseen. Hän sai jotain huomiota vielä vuonna 1981 osuvasti nimetyllä One More Trylla, mutta viimeinen Hot 100 -merkintä on versio Will You Love Me Tomorrow’sta (#82, 1974).

Yhdysvaltain albumilistalla Melanie ylsi kahdesti top 20:een ja Brand New Keyn sisältänyt Gather Me oli suhteellinen menestys maailmanlaajuisestikin. Brittilistalla Brand New Key merkkautti neljännen tilan.

Ei kommentteja: