maanantai 3. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta

Listakatsaus jäi eiliseltä väliin Tukholman-matkan vuoksi, mutta jenkkilistatapahtumat voi käydä tsekkaamassa Rumban nettisivuilta ja seuraavassa käyn läpi tärkeimmät huomiot brittilistoilta.

Pharrell Williamsin Happy palasi toisen kerran singlelistan ykköseksi ja on vasta historian kolmas single, joka on käynyt ykkösenä kolmeen eri otteeseen saman listauran aikana. Ensimmäinen oli Frankie Lainen I Believe (1953) ja toinen Guy Mitchellin Singing the Blues (1957). Happya on ostettu yli miljoona kappaletta ja ykkösviikko on sille kaikkiaan neljäs.

Hollantilais-dj Tiësto on ollut maailman suurimpien dj-tähtien joukossa jo 15 vuotta, mutta hän sai vasta nyt ensimmäisen top ten -brittihittinsä, kun Red Lights debytoi kuudentena. Seitsemänneksi ylsi laulajtar Foxes niin ikään ensimmäisellä top ten -merkinnällään Let Go for Tonight. Top tenin uutudet täydensi Paloma Faithin Can't Rely on You (10), josta tuli neidon toinen top ten -hitti Picking Up the Piecesin (#7, 2012) seuraksi.

All of Me on nostanut John Legendin profiilia huomattavasti. Biisi nousi singlelistan yhdeksänneksi, ja on hänen toinen top ten -singlensä, ja Love in the Future -emoalbumi (2013) ponkaisi 15:nneksi.

Puhelinyhtiö 3 Network käyttää mainoksessaan Starshipin We Built This Cityä (#12, 1985), joka palasi 26:nneksi.

Albumilistaa johtaa kolmatta viikkoa Bastillen Bad Blood. Beckin Morning Phase debytoi neljäntenä, joka on hänen uransa paras ja toinen top ten -sijoitus. Ihan ensimmäistä kertaa top tenissä on indie-ryhmä Wild Beasts, jonka Present Tense punnersi juuri ja juuri kymmenenneksi.

Ei kommentteja: