sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Listakatsaus, vko 14

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Pharrell Williams – Happy
2. (3.) John Legend – All of Me
3. (2.) Katy Perry featuring Juicy J – Dark Horse
4. (4.) Jason Derülo featuring 2 Chainz – Talk Dirty
5. (14.) Idina Menzel – Let It Go
6. (5.) Bastille – Pompeii
7. (6.) Lorde – Team
8. (7.) OneRepublic – Counting Stars
9. (10.) Aloe Blacc – The Man
10. (8.) Beyoncé featuring Jay Z – Drunk in Love

Pharrell Williamsin Happy on ollut Hot 100 -listan ykkönen nyt viisi viikkoa ja kuluneella viikolla sen korkein saavuttama radioyleisö oli 219 miljoonaa. Robin Thicken Blurred Linesin viimevuotinen ennätys sillä saralla on 229 miljoonaa, joka lienee Happyn saavutettavissa.
John Legendin ensimmäinen top ten -hitti All of Me nousi jo kakkoseksi ohi Dark Horsen. Idina Menzelin Let It Go jyräsi top viiteen, vaikka sen radiosoitto on yhä hyvin vähäistä. Biisi oli kuitenkin viikon ostetuimpia ja pärjää hyvin myös suoratoistossa. Myös Aloe Blaccin The Man merkkautti oman parhaansa (9).
American Authorsin Best Day of My Life (12) ja Kid Inkin Show Me (13) nousivat myös ylemmäksi kuin aiemmin. DJ Snaken ja Lil Jonin Turn Down for What hyppäsi 21–15. Se on DJ Snaken ensimmäinen hitti ylipäätään ja Lil Jonin ensimmäinen top 20 -merkintä noin viiteen vuoteen. The Chainsmokersin #Selfie eteni 18–16 ja Aviciin Hey Brother paransi pykälällä aiempaa parastaan noustuaan 22–19.
Justin Timberlake sai kuin saikin vielä hitin The 20/20 Experience -projektistaan. Not a Bad Thing nousi 42–27. Naughty Boyn ja Sam Smithin viimevuotinen eurohitti La La La hyppäsi 60–39. Vilkkaalla viikolla top 40:ään nousi myös Jerrod Niemannin Drink to That All Night (45–40).
Sokon We Might Be Dead by Tomorrow kävi viime viikolla yhdeksäntenä, mutta romahti nyt kokonaan ulos. Se on korkeimmalta suoraan pois pudonnut biisi Hot 100 -listan historiassa.


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Soundtrack – Frozen
2. (-) YG – My Krazy Life
3. (-) Foster the People – Supermodel
4. (-) Skrillex – Recess
5. (-) The Pretty Reckless – Going to Hell
6. (5.) Pharrell Williams – G I R L
7. (3.) Rick Ross – Mastermind
8. (-) Enrique Iglesias – Sex and Love
9. (8.) Lorde – Pure Heroine
10. (-) Taking Back Sunday – Happiness Is

Frozen-soundtrack jatkaa dominanssiaan Yhdysvaltojen albumilistalla. Se on vuoden toistaiseksi ylivoimaisesti ostetuin albumi ja myi viime viikolla peräti 202 000 kpl, kiitos dvd-julkaisun. Dvd:tä ostettiin päivässä peräti 3,2 miljoonaa kappaletta.
Frozenin kaula seuraaviin oli melkoinen, mutta uutuuksia piisaa. Räppäri YG:n esikoisalbumi My Krazy Life debytoi kakkosena ja Pumped Up Kicks -hitistä tutun Foster the Peoplen kakkosalbumi Supermodel kolmantena. Heidän esikoisensa Torches (2011) ylsi kahdeksanneksi ja on myynyt platinaa.
Skrillexin Recessin olisi voinut kuvitella avaavan paremminkin kuin sijalta neljä, sillä jo pitkän ep:n mittainen Bangarang (2011) ylsi 14:nneksi. Recess on joka tapauksessa miehen ensimmäinen top ten -merkintä.
Rock-yhtye The Pretty Reckless täydensi vilkkaan top viiden. Heidän ensimmäinen albuminsa Light Me Up (2010) ei päässyt 65. tilaa ylemmäs, mutta keikkui listoilla melko pitkään.
Enrique Iglesiasin Sex and Love parkkeerasi kahdeksanneksi. Se on hänelle vasta kolmas top ten -albumi ja merkittävä osoitus hänen tähtensä kestävyydestä siinä mielessä, että nuo top ten -sijoitukset ovat tulleet vuosina 2001, 2010 ja 2014. Iglesiasin myydyin albumi on triplaplatinatasolle päässyt Escape (#2, 2001).
Taking Back Sundayn Happiness Is ylsi kymmenenneksi, Rend Collectiven The Art of Celebration 13:nneksi, Demon Hunterin Extremist 16:nneksi ja Kevin Gatesin By Any Means 17:nneksi. Näistä vain ensin mainitulla on aiempia merkintöjä top 20 -tasolta, heillä nyt neljä top ten -käyntiä, joista parhaana Louder Now’n (2006) kakkostila.
Divergent-soundtrack nousi 29–21. Kylie Minoguen Kiss Me Once debytoi sijalla 31. Se voi kuulostaa heikolta, mutta hänellä on ylipäätään vain kolme top 40 -merkintää, joista siis uutuus on kolmas. Fever (#3, 2002) on hänen ylivoimaisesti menestyinein albuminsa Yhdysvalloissa.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) 5 Seconds of Summer – She Looks So Perfect
2. (1.) Duke Dumont featuring Jax Jones – I Got U
3. (-) Faul and Wad Ad vs. Pnau – Changes
4. (2.) Route 94 featuring Jess Glynne – My Love
5. (3.) John Legend – All of Me
6. (4.) Pharrell Williams – Happy
7. (-) Martin Garrix and Jay Hardway – Wizard
8. (7.) Clean Bandit featuring Jess Glynne – Rather Be
9. (8.) Katy Perry featuring Juicy J – Dark Horse
10. (5.) DVBBS & Borgeous feat. Tinie Tempah – Tsunami (Jump)

Australialaisen 5 Seconds of Summerin läpimurto on näyttänyt selvältä jo hetken ja nyt heidän ensimmäinen singlensä She Looks So Perfect nappasikin brittilistan paalupaikan. Luke Hemmingsin, Ashton Irwinin, Michael Cliffordin ja Calum Hoodin muodostamaa bändiä voisi kuvailla 2010-luvun McFlyksi.
Niin ikään australialainen Pnau ehti saada jo albumilistan ykkösen Elton Johnin kanssa toissa vuonna ja nyt heidät nähdään ensimmäistä kertaa singlelistan top tenissä, kun ranskalaisen Faul and Wad Ad -kaksikon kanssa tehty Changes debytoi kolmantena. Pnaun Nick Littlemore on nauttinut hieman singlelistamenestystä Empire of the Sun -nimen alla. We Are the People (2008) ylsi 14:nneksi.
Martin Garrixin Wizard pääsi seitsemänneksi. Hänen Animals-singlensä ylsi ykköseksi asti loppuvuodesta. Wizardilla on mukana myös Jay Hardway, jolle se on ensimmäinen hitti.
Chris Brownin, Lil Waynen ja versiosta riippuen French Montanan, Too Shortin ja Tygan Loyal debytoi 15:ntenä ja on Montanan ensimmäinen isompi hittisingle Britanniassa. Viikon viides uutuus on taas tanssisingle: Tujamon, Plastic Funkin ja Sneakbon Dr. Who sijalla 21. Räppäri Sneakbolle se on jo kolmas top 40 -merkintä, muille ensimmäinen.
Haimin If I Could Change Your Mind nousi 52–33 ja on jo neljäs top 40 -lohkaisu Days Are Gone -albumilta (#1, 2013). The Wire ylsi 16:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Sam Bailey – The Power of Love
2. (1.) George Michael – Symphonica
3. (-) Wilko Johnson and Roger Daltrey – Going Back Home
4. (3.) Pharrell Williams – G I R L
5. (7.) John Legend – Love in the Future
6. (4.) Paloma Faith – A Perfect Contradiction
7. (5.) Elbow – The Take Off and Landing of Everything
8. (2.) Kylie Minogue – Kiss Me Once
9. (12.) Dr. Hook – Timeless
10. (32.) Gary Barlow – Since I Saw You Last

Viimesyksyisen X Factorin voittanut Sam Bailey on käynyt jo sinkkulistan kärjessä ja nyt covereista koostettu The Power of Love debytoi albumilistan huipulla. Se peittosi melko selvästi viime viikon ykkösen George Michaelin Symphonican sekä Wilko Johnsonin ja Roger Daltreyn Going Back Homen, joka kuitenkin pääsi kolmanneksi. Johnson tunnetaan tietenkin Dr. Feelgoodista ja Daltrey The Whosta. Daltreyn viimeisin sooloalbumi omalla nimellä ilmestyi vuonna 1992, mutta hänen nimeään ei ole nähty top tenissä sitten Daltrey-esikoisen (#6, 1973). Going Back Homen kolmas tila on siis molempien soolouran paras noteeraus, mutta bändeillä on ykkösiäkin.
Äitienpäivä nosti muun muassa John Legendin Love in the Futuren jo viidenneksi, Dr. Hookin Timeless-kokoelman ensimmäistä kertaa top teniin (12–9) ja Gary Barlow’n Since I Saw You Lastia (#2, 2013) 32–10.
Elton Johnin uudelleen julkaistu Goodbye Yellow Brick Road (#1, 1973) palasi 12:nneksi. Shakiran uutuus debytoi 14:ntenä. Hänellä on kaksi top ten -käyntiä, Laundry Service (2002) ylsi kakkoseksi.
My Chemical Romancen jäähyväiskokoelma May Death Never Stop You pinnisti 15:nneksi ja Foster the Peoplen Supermodel 26:nneksi. Torches-esikoinen (2011) ylsi parhaimmillaan sijalle 12.
The Everly Brothersin The Best of pääsi 28:nneksi, Tony Bennettin The Classics 35:nneksi, Magnumin The Escape from the Shadow Garden 38:nneksi ja Dovesista tutun Jimi Goodwinin sooloalbumi Odludek 39:nneksi. Magnumille top 40 -saavutus on ensimmäinen sitten vuoden 1992.

Ei kommentteja: