sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Listakatsaus, vko 13

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Pharrell Williams – Happy
2. (2.) Katy Perry featuring Juicy J – Dark Horse
3. (3.) John Legend – All of Me
4. (4.) Jason Derülo featuring 2 Chainz – Talk Dirty
5. (5.) Bastille – Pompeii
6. (6.) Lorde – Team
7. (8.) OneRepublic – Counting Stars
8. (7.) Beyoncé featuring Jay Z – Drunk in Love
9. (-) Soko – We Might Be Dead by Tomorrow
10. (12.) Aloe Blacc – The Man

Pharrell Williams keikkuu neljättä viikkoa iloisesti Hot 100 -listan kärjessä. Happystä on tulossa eräs historian suurimmista radiohiteistä. Numeroiden valossa suurin on Blurred Lines (2013), mutta paneeli muuttuu jatkuvasti ja siten myös numerot. Happy joka tapauksessa ohittaa Blurred Linesin viikkolukemat viimeistään ensi viikolla.
Vaatemerkin First Kiss -mainoksessa soiva Sokon We Might Be Dead by Tomorrow debytoi mainoksen Youtube-katselujen ansiosta peräti yhdeksäntenä. Kukaan ei katsonut videota kappaleen vuoksi, mutta näillä listasäännöillä mennään.
Aloe Blacc sai ensimmäisen top ten -hittinsä The Manin edettyä 10:nneksi. Blacc laulaa Aviciin Wake Me Upin (#4, 2013), mutta ilman krediittiä. Euroopassa hänellä sai ison hitin jo muutama vuosi sitten biisillä I Need a Dollar.
American Authorsin Best Day of My Life eteni kolme porrasta 13:nneksi ja The Chainsmokersin #Selfie nousi 28–18. DJ Snaken ja Lil Jonin Turn Down for What lähestyy top 20 -tasoa (27–21).
Trey Songz saavutti kahdeksannen top 40 -hittinsä, kun Na Na loikkasi 46–35. Hänellä on kaksi top ten -merkintääkin, parhaana Bottoms Upin (2010) kuudes tila. Nyt Brantley Gilbertillä on samanniminen top 40 -hitti sijalla 30.


USA:n albumit, Top 10

1. (3.) Soundtrack – Frozen
2. (-) Luke Bryan – Spring Break 6… Like We Ain’t Ever (EP)
3. (1.) Rick Ross – Mastermind
4. (-) Aloe Blacc – Lift Your Spirit
5. (2.) Pharrell Williams – G I R L
6. (-) 311 – Stereolithic
7. (-) Young Money – Rise of an Empire
8. (7.) Lorde – Pure Heroine
9. (-) Sara Evans – Slow Me Down
10. (9.) Eric Church – The Outsiders

Frozen-soundtrack saavutti jo kuudennen ykkösviikkonsa, kun sitä ostettiin lähes sata tuhatta. Ensi viikolla dvd-julkaisu vienee sen viikkomyyntiluvut vielä paljon korkeammiksi.
Kakkosena debytoi Luke Bryanin kuudes EP, joka on ostettavissa vain digitaalisesti. Se on osa hänen Spring Break -sarjaansa, josta on koottu myös kokoelma Spring Break: Here to Party (2013), joka meni viime keväänä ykköseksi. Kaikkiaan Bryanilla on kuusi top ten -albumia tai EP:tä, joista kaksi ykköstä.
Aloe Blaccin Lift Your Spirit debytoi neljäntenä, kiitos The Manin. Albumi on hänen ensimmäinen top 20 -saavutuksensa. Sen sijaan rock-yhtye 311 on tuttu näky ihan top tenissäkin – Stereolithic on heille jo yhdeksäs top ten -merkintä. Korkein sijoitus on Uplifterin (2009) kolmas tila.
Young Money -kollektiivin Rise of an Empire ylsi seitsemänneksi. Kaksi aiempaa koostetta nappasivat molemmat yhdeksännen tilan. Sara Evansin Slow Me Down pääsi yhdeksänneksi ja on kantrilaulajan neljäs top ten -albumi. Hänkin on parhaimmillaan käynyt kolmantena (Real Fine Place, 2005).
Viikon kuudenneksi korkein uutuus on Ledisin The Truth sijalla 14. Soul-laulajatar ylsi edellisellä Pieces of Me -albumillaan (2011) jopa kahdeksanneksi.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Duke Dumont featuring Jax Jones – I Got U
2. (2.) Route 94 featuring Jess Glynne – My Love
3. (6.) John Legend – All of Me
4. (3.) Pharrell Williams – Happy
5. (1.) DVBBS & Borgeous feat. Tinie Tempah – Tsunami (Jump)
6. (-) Little Mix – Word Up!
7. (5.) Clean Bandit featuring Jess Glynne – Rather Be
8. (7.) Katy Perry featuring Juicy J – Dark Horse
9. (4.) Enrique Iglesias featuring Pitbull – I’m a Freak
10. (10.) Sam Smith – Money on My Mind

Yhdysvaltalaisen Duke Dumontin ja Jax Jonesin I Got U debytoi ylivoimaisesti sinkkulistan keulilla. Biisissä käytetään paljon Whitney Houstonin My Love Is Your Lovea (#2, 1999). Houstonin avulla on aiemminkin päästy kärkeen: LMC:n Take Me to the Clouds Above (#1, 2004) hyödynsi How Will I Know’ta. Dumontin edellinen listasingle oli sekin ykkönen, Need U (100%) tasan vuoden takaa.
John Legendin All of Me nousi kolmanneksi ja täten hänen sijoituksissa mitaten suurimmaksi hitikseen. Ordinary People ylsi neljänneksi vuonna 2012, kun se oli esitetty tv:n kykykisassa.
Little Mixin Sport Relief -hyväntekeväisyysveto Word Up debytoi kuudentena. Sehän on tietenkin versio Cameon kasarihitistä (#3, 1986), jonka ovat vieneet listalle myös Gun sekä Korn.
Examplen Kids Again nappasi 13. tilan. Hänellä on kuitenkin seitsemän top ten -hittiäkin, joista kaksi ykköstä. Trey Songzin Na Na debytoi 20:ntena. Simply Amazing (2012) pääsi yllättäen peräti kahdeksanneksi.
The Chainsmokersin #Selfie nousi 17–11 ja Aviciin Addicted to You 24–14. Viikon jännittävin nousija tai palaaja on kuitenkin The Human Leaguen Don’t You Want Me (#1, 1981), joka palasi 19:nneksi Aberdeen FC:n voitettua Skotlannin cupin. Kannattajat käyttivät sävelmää juhlissaan ja sen ympärille rakennettiin kampanja sosiaalisessa mediassa.
London Grammarin Hey Now pääsi sijalle 37 ja on heidän kolmas top 40 -merkintänsä.


Britannian albumit Top 10

1. (-) George Michael – Symphonica
2. (-) Kylie Minogue – Kiss Me Once
3. (3.) Pharrell Williams – G I R L
4. (2.) Paloma Faith – A Perfect Contradiction
5. (1.) Elbow – The Take Off and Landing of Everything
6. (-) Nicholas McDonald – In the Arms of an Angel
7. (6.) John Legend – Love in the Future
8. (-) The Pretty Reckless – Going to Hell
9. (-) Kian Egan – Home
10. (9.) London Grammar – If You Wait

Huiman vilkkaalla albumilistalla huomio kiinnittyi kärkitaistoon, jossa George Michael otti mittaa Kylie Minoguesta. Molempien edelliset uutta materiaalia sisältäneet studioalbumit olivat päässeet ykköseksi, mutta nyt Michael löi Minoguen covereita sisältävällä live-levyllä. Michaelilla on nyt kahdeksasta soololevystä peräti seitsemän ykköstä. Hänen viimeisimmästä kokonaan uutta materiaalia sisältäneestä studioalbumista Patience (#1, 2004) on jo kymmenen vuotta.
Minoguen Kiss Me Once debytoi siis kakkosena. Hänellä on viisi ykköstä ja nyt kaikkiaan 15 top ten -levyä.
Viimevuotisen X Factorin kakkonen Nicholas McDonald nappasi kuudennen tilan esikoisalbumillaan In the Arms of an Angel. The Pretty Reckless saavutti toisen top ten -merkintänsä, kun Going to Hell debytoi kahdeksantena. Light Me Up (2010) piipahti kuudentena.
Top teniin tupsahti kaikkiaan peräti viisi uutuutta. Westlifesta tutun Kian Eganin sooloesikoinen Home pääsi yhdeksänneksi ja Enrique Iglesiasin Sex and Love aivan top tenin kynnykselle sijalle 11. Iglesiasilla on neljä top ten -lättyä, joista Escape (2002) oli myös ykkönen.
Skrillexin Recess aloitti paikalta numero 13. Bangarang (2011) ylsi parhaimmillaan 31:nneksi, mutta viipyi listalla melko pitkään. Lea Michelen esikoinen Louder debytoi 16:ntena.
Ja lisää uutuuksia: The War on Drugsin Lost in the Dream (18), Belinda Carlislen kokoelma (24), American Authorsin Oh What a Life (26) ja The Rend Collectiven The Art of Celebration (28).
Engelbert Humperdinckin edellisestä listalle päätyneestä studioalbumista ehti kulua peräti 13 vuotta. Nyt Engelbert Calling debytoi 31:ntenä.

Ei kommentteja: