keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Uusi kvintetti, vanhat naamat

Sunnuntaina julkaistulla Britannian albumilistalla nähtiin kolmatta kertaa listan historiassa (jos ihan ensimmäistä listaa ei lasketa) kokonaan uutuuksista muodostunut kärkiviisikko.

Nuoren John Newmanin johtamassa kvintetissä rautaista kokemusta edustavat Paul McCartney New-albumillaan sekä Cherin Closer to the Truth sijoilla kolme ja neljä. McCartney on tuttu näky listoilla lähes vuosittain, mutta Cherin edellisestä lista-albumista ehti vierähtää kymmenen vuotta (The Very Best of, 2003).

Closer to the Truthin neljäs sija on Cherin paras sitten Greatest Hits 1965–1992 -kokoelman, joka ylsi ykköseksi vuonna 1992 ja myi toista miljoonaa. Senkin jälkeen hän on saanut tässä välissä kolme muuta top ten -levyä, mutta uutuusalbumia edelsi tosiaan lähes kymmenen vuoden tauko.

Cherin kannalta silti ehkä merkittävämpi listauutinen on X Factor -lähetyksessä esitetyn I Hope You Find It -kappaleen 25. tila singlelistalla. Se on hänen ensimmäinen merkintänsä sitten The Music’s No Good Without Youn (#8, 2001).

Pearl Jam sivusi uransa parasta saavutusta, kun Lightning Bolt ylsi peräti albumilistan kakkoseksi. Tätä ennen kakkostila tuli juuri kymmenen vuotta täyttäneellä toisella albumilla Vs. (#2, 1993). Top ten -albumeita yhtyeellä on jo kahdeksan.

Ei kommentteja: