tiistai 1. lokakuuta 2013

Kylmää kyytiä vanhoille sieluille

Rockyhtye Deaf Havanan neljännen albumin Old Soulsin myynti putosi Britanniassa peräti 85 prosenttia edellisviikosta ja listasijoitus radikaalisti 9–74. Se on brittilistahistorian jyrkin pudotus top 75:n sisällä – muutaman kerran on levy pudonnut suoraan ulos melko korkealta ja jollekin joululevylle käy niin suunnilleen joka vuosi.

Old Soulsia ostettiin viime viikolla 1329 kpl. Levystä tuli joka tapauksessa Deaf Havanan uran ensimmäinen top ten -albumi, vaikka kahdessa viikossa se on käynyt kaupaksi vain hieman yli 10 000 kertaa. Kun kokonaismyynti on alhaista, myös liikkeet sijoituksissa mitaten ovat rajumpia.

Viime viikon albumimyynti oli noin 50 prosenttia heikompaa kuin kymmenen vuotta sitten, mutta ykkössijalle yltänyt Kings of Leonin Mechanical Bull myi hieman enemmän kuin kymmenen vuoden takainen ykkönen Musen Absolution (71 765 ja 71 597 kpl). Syvyyttä ei kuitenkaan ole: tällä viikolla yhdeksän ostetuinta pääsivät yli kymmenen tuhannen – kymmenen vuotta sitten vasta viikkolistan sijalla 32 ollut levy (samalla viikolla vuoden täyttänyt Bustedin esikoisalbumi) jäi alle.

Loppuviikosta katsotaan, miltä vuoden ostetuimpien äänitteiden listat näyttävät viimeisen kvartaalin alkaessa.

Ei kommentteja: