perjantai 18. lokakuuta 2013

Kuninkaallisia teinitähtiä

Olen työmatkalla viikonlopusta alkaen, joten normaali sunnuntain listakatsaus jää tällä kertaa väliin. Kerron tässä postauksessa Yhdysvaltojen listojen tapahtumat.

Albumilista:

1. (-) Miley Cyrus – Bangerz
2. (-) Panic! at the Disco – Too Weird to Live, Too Rare to Die
3. (2.) Drake – Nothing Was the Same
4. (-) Pusha T – My Name Is My Name
5. (1.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience: 2 of 2
6. (3.) Lorde – Pure Heroine
7. (-) Soundtrack – Glee: The Quarterback (EP)
8. (-) Korn – The Paradigm Shift
9. (-) Cassadee Pope – Frame by Frame
10. (-) Mayday Parade – Monsters in the Closet

Albumilistan top 20:iin tupsahti peräti 13 uutuutta. Ykkösenä debytoi Miley Cyrusin Bangerz. Cyrus on jo konkari Yhdysvaltojen ykkösenä, sillä Bangerz on hänen kolmas paalunsa. Cyrusin esikoisalbumina pidetään Meet Miley Cyrus -levyä (#1, 2007), joka oli osa Hannah Montana 2 -soundtrackia. Jos kaikki Hannah Montanat lasketaan, Cyrusilla on jo kuusi ykköstä!
Bangerzia ostettiin 271 000 kpl, joka on huima parannus Can’t Be Tamed -edeltäjän (#3, 2010) reiluun sataan tuhanteen.
Panic at the Disco ei neljännelläkään yrittämällä saanut ykköstä, mutta jo toisen kakkosensa. Too Weird to Live Too Rare to Die sivusi siis Pretty Oddin (2008) sijoitusta. Top ten -merkintöjä on kaikkiaan kolme, mutta heidän myydyin levynsä on vain 13:nneksi viikkolistoilla päässyt A Fever You Can’t Sweat Out (2005).
Pusha T:n ensimmäinen varsinainen sooloalbumi My Name Is My Name debytoi mahtavasti neljäntenä. Nelossija on myös Clipsen korkein sijoitus. Se tuli Lord Willin’ -albumilla (2002). Sen jälkeen heidän uransa hiipui kaupallisessa mielessä melko nopeasti, eikä toistaiseksi viimeinen Clipse-albumi Till the Casket Drops (2009) jaksanut enää 41. tilaa ylemmäs.
Cory Monteithia muistellut Glee-jakso kiinnosti niin paljon, että muuten melko alas romahtanut Glee-musiikin menekki saatiin nostettua hetkeksi seitsemännelle sijalle. Se on Gleen 15. top ten -merkintä. The Voice -voittaja Cassadee Popen ensimmäinen kokopitkä Frame by Frame debytoi yhdeksäntenä.
Kornilla on jo kaksi ykköstä, Follow the Leader (1998) ja Issues (1999), ja heidän kaikki studioalbuminsa nimettömän esikoisen (#72, 1994) jälkeen ovat yltäneet top kymppiin. Niin myös The Paradigm Shift, joka nappasi nyt kahdeksannen sijan.
Rockyhtye Mayday Paraden Monsters in the Closet debytoi kymmenentenä ja on bändin ensimmäinen top ten -levy. Tätä ennen he olivat päässeet parhaimmillaan 12:nneksi.
Rockia on myös sijalla 12, jolla debytoi Alter Bridgen Fortress. Se on bändin toiseksi korkein sijoitus – One Day Remains (2004) pääsi viidenneksi ja myi kultaa. Latinotähti Prince Royce on toista kertaa top 20:ssa albumillaan Soy el Mismo (14).
Edellisillä albumeillaan aivan listan kärkipaikkoja netonneet Cage the Elephant ja Amos Lee jäivät uutuuksillaan sijoille 15 ja 16. Leen Mission Bell (2011) on historian alhaisimmalla viikkomyynnillä ykköseksi yltänyt levy.
Joe Nicholsilla on tällä hetkellä melko iso kantrihitti Sunny and 75, mutta Crickets-albumi ei jaksanut 17. tilaa ylemmäs. Miehen uran paras sijoitus on III:n seitsemäs tila vuodelta 2005. Crickets paransi kuitenkin huomattavasti edeltäjänsä It’s All Goodin saavutuksia (#78, 2011).
Räppäri Danny Brownin Old nappasi kivasti 18. sijan. Yksikään hänen aiemmista julkaisuistaan ei ole päässyt listalle.


Hot 100:

1. (1.) Lorde – Royals
2. (3.) Miley Cyrus – Wrecking Ball
3. (2.) Katy Perry – Roar
4. (4.) Avicii – Wake Me Up
5. (5.) Drake featuring Majid Jordan – Hold On, We’re Going Home
6. (6.) Ylvis – The Fox
7. (7.) Jay Z featuring Justin Timberlake – Holy Grail
8. (9.) Lady Gaga – Applause
9. (8.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
10. (10.) Lana Del Rey and Cedric Gervais – Summertime Sadness

Lorden Royalsille merkattiin kolmas ykkösviikko, mutta Miley Cyrusin Wrecking Ball pääsi albumijulkaisun ansiosta tällä viikolla hyvin lähelle – piste-eroa oli vain neljä prosenttia. Wrecking Ballillakin on jo kaksi ykkösviikkoa.
Muuten top tenissä ei tapahtunut juuri mitään. Sen ulkopuolella Justin Bieberin Heartbreaker loikkasi 77–13.
Eminemin Survival debytoi 17:ntenä. OneRepublicin brittiykkönen Counting Stars eteni 21–19 ja on bändin viides top 20 -hitti. Heidän suurin menestyksensä on Timbalandin kanssa esitetty Apologize (#2, 2007). Imagine Dragons sai kolmannen Demonsin noustua neljä sijaa 20:nneksi.
YG:n, Jeezyn ja Rich Homie Quanin rap-hitti My Nigga loikkasi 67–22. YG:lle ja Rich Homie Quanille sijoitus on uran toistaiseksi paras. Biisin siistityn version nimi on My Hitta.
Taylor Swiftin ja Ed Sheeranin Everything Has Changed kipusi 41–32 ja on seitsemäs top 40 -merkintä Swiftin Red-albumilta (#1, 2012). Swift on vasta toinen artisti, joka on saanut seitsemän top 40 -hittiä vähintään kahdelta eri levyltä. Michael Jackson sai kolmelta (Thriller, Bad, Dangerous).
Selena Gomez puolestaan sai kaikkiaan seitsemännen top 40 -hittinsä Slow Downin edettyä nimensä vastaisesti 45–36. Seitsemästä viisi tuli The Scenen kanssa.
Pitbullin ja Keshan Timber debytoi 49:ntenä ja Pearl Jamin Sirens 76:ntenä.

Ei kommentteja: