sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Listakatsaus, vko 44

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Lorde – Royals
2. (3.) Katy Perry – Roar
3. (2.) Miley Cyrus – Wrecking Ball
4. (4.) Avicii – Wake Me Up
5. (5.) Drake featuring Majid Jordan – Hold On, We’re Going Home
6. (6.) Ylvis – The Fox
7. (-) Eminem – Rap God
8. (7.) Jay Z featuring Justin Timberlake – Holy Grail
9. (8.) Lady Gaga – Applause
10. (9.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines

Kärkipään osalta hiljaisella Hot 100 -listalla Lorden Royals pitää jöötä nyt neljättä viikkoa. Se nousi myös radiolistan ykköseksi ohi Katy Perryn Roarin, joka puolestaan Hot 100 -listalla ohitti taas Wrecking Ballin.
Eminemin Rap God oli viikon ostetuin kappale, mikä riitti debyyttiin sijalla seitsemän. Se on Eminemin 16. top ten -merkintä.
Imagine Dragonsin Demons loikkasi 20–12 ja edennee pian bändin toiseksi top ten -hitiksi. OneRepublicin Counting Stars paransi 15:nneksi, Passengerin Let Her Go 19:nneksi ja YG:n sekä kavereiden My Hitta 20:nneksi.
Justin Bieber julkaisee uusia biisejä viikottain Believe 3D -elokuvansa kynnyksellä. All That Matters debytoi 24:ntena. Alison Goldin nettihitti Chinese Food nappasi 29. tilan.
Tegan and Saran viimetalvinen Closer ylitti viimein Hot 100 -kynnyksen ja debytoi sijalla 90. Se on duon ensimmäinen Hot 100 -hitti.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Pearl Jam – Lightning Bolt
2. (1.) Miley Cyrus – Bangerz
3. (-) Paul McCartney – New
4. (3.) Drake – Nothing Was the Same
5. (-) The Avett Brothers – Magpie and the Dandelion
6. (-) Scotty McCreery – See You Tonight
7. (6.) Lorde – Pure Heroine
8. (11.) Cher – Closer to the Truth
9. (-) Willie Nelson – To All the Girls…
10. (-) The Head and the Heart – Let’s Be Still

Seattlelaisyhtye Pearl Jam on hyvin tuttu näky Yhdysvaltojen albumilistan kärjessä, sillä Lightning Boltin paalu on sille viides. Putken avasi Vs. (#1, 1993) ja uutuutta edelsi Backspacer (#1, 2009).
The Beatles alkoi valloittaa Amerikkaa noin 50 vuotta sitten ja tällä viikolla Paul McCartneyn New debytoi kolmantena. Se on hänen kymmenes top ten -albuminsa sooloartistina ja kaikki yhteydet huomioon ottaen 71-vuotiaalle supertähdelle peräti 49. vierailu kärkikymmenikköön. Beatles-kollegoista John Lennon on saanut seitsemän top ten -levyä bändin ulkopuolella.
The Avett Brothers saavutti toisen top ten -levynsä Magpie and the Dandelionin debytoitua viidentenä. The Carpenter ylsi neljänneksi viime vuonna.
Scotty McCreeryn toinen varsinainen studioalbumi See You Tonight jäi kuudenneksi. Se on pettymys, koska Clear as Day (#1, 2011) avasi peräti 197 000 kappaleen myynnillä ja ylitti lopulta platinarajan. American Idol -voittajista kaikkein heikoimmin kakkosalbumillaan suhteutettuna esikoiseen on pärjännyt Taylor Hicks, jonka toinen levy avasi peräti 97 prosenttia kehnommin kuin esikoinen.
Cherin Closer to the Truth (#3, 2013) menestyy loistavasti palaten neljännellä listaviikollaan takaisin top teniin. Sen myyntiä vauhdittavat kiertuekytkökset. McCartneyn ja Cherin seuraksi top teniin punnersi myös 80-vuotias Willie Nelson duettolevyllään To All the Girls. Se on hänen ensimmäinen top ten -vierailunsa sitten vuoden 1982, jolloin Always on My Mind ylsi kakkoseksi.
Ikähaarukan toisesta ääripäästä on pykälän seitsemänneksi pudonnut Lorde, joka täyttää pian 17 vuotta.
The Head and the Heartin Let’s Be Still debytoi kymmenentenä ja on bändin ensimmäinen top ten -levy. Gavin DeGraw’n Make a Move nappasi 13:nnen, Triviumin Vengeance Falls 15:nnen, Chase Ricen Ready Set Fall -EP 16:nnen ja gospel-laulaja Natalie Grantin Hurricane 17. tilan.
Joululevyt alkavat hiljalleen tunkeutua mukaan listalle. Mary J. Bligen A Mary Christmas debytoi 23:ntena. Aika näyttää, tuleeko siitä eräs sesongin todellisista suosikeista.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Lorde – Royals
2. (-) James Arthur – You’re Nobody ’Til Somebody Loves You
3. (1.) OneRepublic – Counting Stars
4. (6.) Katy Perry – Roar
5. (-) Showtek featuring We Are Loud & Sonny Wilson – Booyah
6. (2.) Miley Cyrus – Wrecking Ball
7. (4.) James Blunt – Bonfire Heart
8. (-) Union J – Beautiful Life
9. (8.) Wilkinson – Afterglow
10. (12.) Drake featuring Majid Jordan – Hold On, We’re Going Home

Lorden Yhdysvalloissa Hot 100 -listaa johtava Royals aloitti myös brittilistan keulilta. Se on hänen ensimmäinen listahittinsä, vaikka esimerkiksi Tennis Court -kappaletta soitettiin paljon Wimbledonin tv-lähetyksissä.
James Arthur voitti viimeisimmän X Factorin ja sai tietenkin ykkösen Shontelle-coveristaan Impossible (2012). Nyt hänen ensimmäinen oikea ja oma singlensä You’re Nobody ‘Til Somebody Loves You avasi rohkaisevasti kakkospaikalta.
Hollantilaisen tanssiakti Showtekin Booyah debytoi hienosti viidentenä. Sille on kreditoitu myös We Are Loud ja Sonny Wilson eikä kenelläkään heistä ole aiempia listamerkintöjä.
Union J:n toinen single Beautiful Life jatkoi heidän top ten -linjaansa debytoimalla kahdeksantena. Carry You kävi kuudentena kesäkuussa.
Robin Thicken ja Kendrick Lamarin Give It 2 U loikkasi 28–15, joka on Lamarin uran korkein sijoitus. Ylvisin The Fox paransi kuusi sijaa 17:nneksi.
Viikottain uusia biisejä julkaisevien Eminemin ja Justin Bieberin tuoreimmat (Survival ja Hold Tight) debytoivat sijoilla 22 ja 28. Icona Popin uusi single All Night pääsi melko keskinkertaisesti 31:nneksi. I Love It kävi ykkösenäkin. Reconnectedin Time of Our Lives näyttäytyy sijalla 33 ja Sean Paulin Turn It Up paikalla numero 35.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Katy Perry – Prism
2. (-) James Blunt – Moon Landing
3. (1.) John Newman – Tribute
4. (6.) Arctic Monkeys – AM
5. (-) Andrea Bocelli – Love in Portofino
6. (9.) Passenger – All the Little Lights
7. (-) Andrea Begley – The Message
8. (5.) Jonathan and Charlotte – Perhaps Love
9. (11.) London Grammar – If You Wait
10. (4.) Cher – Closer to the Truth

Katy Perryn kolmas albumi Prism nappasi niin ikään odotetusti brittilistan ykkössijan, kuten myös Teenage Dream (2010) aikoinaan. One of the Boys -esikoinen (2008) ylsi vain sijalle 11, mutta on myynyt silti tuplaplatinaa.
James Blunt on saanut yllättävänkin ison singlehitin kappaleesta Bonfire Heart ja nyt Moon Landing -albumi nappasi kakkossijan tahollaan. Hänellä on kaksi ykköstä, Back to Bedlam (2005) ja All the Lost Souls (2007), mutta niiden ja uutuuden välissä ilmestynyt Some Kind of Trouble (2010) joutui tyytymään neljänteen tilaan.
Andrea Bocellilta tupsahtelee levyjä tasaiseen tahtiin ja Love in Portofino -liven viides tila on tähdelle jo toinen top ten -merkintä tänä vuonna ja yhdeksäs kaikkiaan. Passione ylsi seitsemänneksi alkuvuodesta.
The Voice -voittaja Andrea Begleyn covereilla täytetty esikoinen The Message pääsi seitsemänneksi. Lawsonin tasan vuoden ikäisestä Chapman Square -albumista (#4, 2012) julkaistiin uusi versio ja levy palasi 13:nneksi. Uusi painos mukaan luettuna siltä on lohkaistu jo viisi top ten -singleä.
Earth, Wind and Firen kokoelma Now Then and Forever debytoi 25:ntenä. Heillä on viisi top ten -albumia eikä viimeisimmästä – kokoelma sekin – ole kuin kolmisen vuotta.
Indiepopyhtye Polican Shulamith pääsi 33:nneksi.

Ei kommentteja: