tiistai 10. syyskuuta 2013

Arvotaan julkaisupäivä

Joskus artistit julkaisevat singlejään käsittämättöminä päivinä listamenestystä ajatellen. Mutya Keisha Siobhanin (eli alkuperäisen Sugababesin) Flatline ilmestyi digimyyntiin viime viikon perjantaina, joten ei ihme, että se jäi reilusti top 40:n ulkopuolelle (50:nneksi), kun listan kokoamisväli on sunnuntai-lauantai. Biisi joutuu todella taistelemaan top 40 -paikkansa eteen tällä viikolla, vaikka oikeaoppisesti vasta sunnuntaina tai maanantaina julkaistuna sen koko viikon myynti olisi todennäköisesti riittänyt top 30:een. Ei näytä kovin hyvältä Wikipedia-diskografiassa (joka tuskin muodostuu kovinkaan laajaksi).

Celine Dion ja Prince puolestaan julkaisivat uudet biisinsä viime viikon tiistaina, mutta heillä nyt ei voinut olettaakaan olevan asiaa top 40:ään – ainakaan Princellä, jonka viimeisimmästä ennenjulkaisemattomasta top 40 -sinkusta on peräti 17 vuotta. Toki 1999 pääsi ajankohtaisena uudelleenjulkaisuna kymmenenneksi tammikuussa 1999. Dionin Loved Me Back to Life myi hieman toistatuhatta kappaletta, mutta se ei riitä tänä päivänä edes top sataan.

Kerrotaan loppuun vielä Dioninkin tämän vuosituhannen menestys brittilistalla. Hänellä on yksi top ten -hitti – A New Day Has Come (#7, 2002) – ja viisi muuta top 40 -käyntiä, joista viimeisin on Taking Chancesin (2007) 40. sija.

Ei kommentteja: