keskiviikko 21. elokuuta 2013

Listanimi: Ellie Goulding

Brittilaulaja Ellie Goulding nousi otsikoihin vuosikymmenen vaihteessa BBC:n Sound of -äänestyksen kautta. Hänen esikoissinglensä Under the Sheets (#54, 2009) ei vielä innostanut kuluttajia latailemaan suurin joukoin, mutta seuraavana keväänä julkaistusta Starry Eyed -sinkusta tuli kriitikoiden suitsutuksen jälkeen jo top ten -menestys (#4, 2010). Samoihin aikoihin hän kirjoitti kappaleita muun muassa Diana Vickersille ja Gabriella Cilmille.

Lights-esikoisalbumi (2010) debytoi suoraan brittilistan kärjessä. Se romahti toisella viikollaan top tenin ulkopuolelle, mutta keikkui listoilla lopulta pitkään. Eräs syypää menestykseen oli Elton John -cover Your Song, josta tuli Gouldingin uran suurin hitti syksyllä 2010. Se ylsi brittilistan kakkoseksi.

Lights julkaistiin uudelleen nimellä Bright Lights ja levyä on kaikkiaan ostettu Britanniassa lähes triplaplatinaan oikeuttavat 850 000 kpl. Sen nimikappale jäi telineisiin kotimaassaan, mutta muodostui yllätyshitiksi Yhdysvalloissa, jossa se eteni jopa Hot 100 -listan kakkoseksi viime vuonna ja myi miljoonia.

Gouldingin kakkosalbumi Halcyon (#2, 2102) ilmestyi viime syksynä ja sen ensimmäisestä singlemaistiaisesta Anything Could Happen (#5, 2012) tuli neidon kolmas top ten -brittimenestys. Halcyonkin julkaistaan uudelleen deluxe-versiona ja uudella nimellä Halcyon Days, jota ennakoivasta Burnista tuli lopulta Gouldingin ensimmäinen sinkkuykkönen brittilistalla. 

Goulding lauloi myös Calvin Harrisin I Need Your Love -sinkulla, joka pääsi aiemmin tänä vuonna brittilistan neloseksi ja Hot 100 -listalla top 20:iin. Yhdysvalloissa Gouldingin hittikavalkadi on muuten toistaiseksi suppeampi: Hot 100 -merkintöjä on yhteensä neljä. Hänen albuminsa ovat keränneet rapakon takana sijat 21 ja 9.

Ei kommentteja: