sunnuntai 18. elokuuta 2013

Listakatsaus, vko 34

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
2. (2.) Miley Cyrus – We Can’t Stop
3. (3.) Imagine Dragons – Radioactive
4. (4.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
5. (5.) Jay Z featuring Justin Timberlake – Holy Grail
6. (6.) Anna Kendrick – Cups
7. (7.) Bruno Mars – Treasure
8. (8.) Zedd featuring Foxes – Clarity
9. (9.) Capital Cities – Safe and Sound
10. (10.) Maroon 5 – Love Somebody

Viikon suurimmat otsikot on kirjoitettu Katy Perryn ja Lady Gagan uusista tuotoksista, mutta niillä ei vielä kalenterisyistä ollut asiaa Hot 100 -listan kärkikahinoihin. Robin Thicken Blurred Lines paransi vielä radioyleisöennätystään 227,5 miljoonaan kuulijaan viikossa, mikä tietenkin takasi biisille kymmenennen ykkösviikon. Kymmenen on 2010-luvun paras saavutus, se sivuaa Rihannan ja Calvin Harrisin We Found Loven (2011) dominanssia.
Koko kärkikymmenikkö piti paikkansa edellisviikosta. Cedric Gervaisin remiksaama Lana Del Reyn Summertime Sadness eteni 23–16 ja on kummankin ensimmäinen top 20 -hitti. Se jaksanee top teniin asti. Del Rey oli ennen tätä päässyt 22:nneksi The Great Gatsby -elokuvaa varten tehdyllä kappaleella Young and Beautiful (2013).
Aviciin Wake Me Up petrasi kaksi sijaa 15:nneksi. Draken ja kanadalaiskaksikko Majid Jordanin Hold On We’re Going Home debytoi 21:ntenä. Sage the Geminin ja IamSun Gas Pedal loikkasi 46–32.
Mumford and Sons veti oikeista naruista Hopeless Wanderer -videollaan, sillä biisi nosti Babel-emoalbumin myyntiä ja debytoi Hot 100 -listan 59:ntenä. Mainitun Katy Perryn Roar ehti soida radiossa 85. sijan edestä.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) The Civil Wars – The Civil Wars
2. (-) Various Artists – NOW 47
3. (1.) Robin Thicke – Blurred Lines
4. (3.) Jay Z – Magna Carta Holy Grail
5. (-) Asking Alexandria – From Death to Destiny
6. (6.) Soundtrack – Teen Beach Movie
7. (11.) Imagine Dragons – Night Visions
8. (2.) Five Finger Death Punch – The Wrong Side of Heaven…
9. (-) Tye Tribbett – Greater Than
10. (10.) Florida Georgia Line – Here’s to the Good Times

Grammy-palkittu popfolk-duo The Civil Wars saavutti kultamyynnin jo Barton Hollow -albumillaan (#10, 2011) ja nyt heidän nimetön kakkosalbuminsa debytoi listaykkösenä peitoten melko selvästi Now-sarjan 47. osan, jota ostettiin avausviikolla vähemmän kuin 46 aiempaa lukuun ottamatta ihan ensimmäistä.
The Civil Warsin Joy Williamsin ja John Paul Whiten yhteistyö on kiinnostanut mediaa, koska he eivät omien sanojensa mukaan tule keskenään kovin hyvin toimeen.
Brittibändi Asking Alexandria sai toisen top ten -albuminsa From Death to Destinyn debytoitua viidentenä. Reckless and Relentless (2011) ylsi yhdeksänneksi.
Gospel-laulaja Tye Tribbettin Greater Than nappasi yhdeksännen sijan – hän oli aiemmin yltänyt 16:nneksi – ja isohkon kantrihitin Don’t Ya -biisistä saanut Brett Eldredge vei Bring You Back -esikoisensa 11:nneksi.
Hugh Laurien toinen sooloalbumi Didn’t It Rain julkaistiin Yhdysvalloissa vasta nyt ja se debytoi sijalla 21. Let Them Talk (2011) aloitti paremmin, sijalta 16.
Uusiseelantilaistulokas Lorden EP-mittainen The Love Club kipusi ensimmäistä kertaa top 40:n joukkoon 49–31. Sitä auttaa tietysti Hot 100 -listalla tällä viikolla 24:nneksi edennyt Royals.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Ellie Goulding – Burn
2. (2.) Avicii – Wake Me Up
3. (1.) Miley Cyrus – We Can’t Stop
4. (4.) Lana Del Rey vs. Cedric Gervais – Summertime Sadness
5. (-) Lady Gaga – Applause
6. (3.) Tinie Tempah featuring 2 Chainz – Trampoline
7. (5.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
8. (-) Arctic Monkeys – Why’d You Only Call Me When You’re High
9. (7.) Jay Z featuring Justin Timberlake – Holy Grail
10. (-) The Wanted – We Own the Night

Ellie Goulding ehti saavuttaa neljä top ten -singleä ennen ensimmäistä ykköstään. Selvästi viikon ostetuin biisi Burn on lohkaisu neidon Halcyon -albumin (#2, 2012) uudelta painokselta, joka on jopa nimetty uudelleen Halcyon Daysiksi. Sillä on kuitenkin tietääkseni vain muutama ennen julkaisematon kappale.
Lady Gagan Applause debytoi ehkä odotettua vaisummin sijalla viisi. Yksikään hänen neljästä ykkösestään ei kuitenkaan aloittanut ykköspaikalta – ja vielä parempi indikaattori Applausen menestyksen suhteen on se, ettei Born This Way -albumilta (#1, 2011) irronnut yhtään paalua. Toki kolme top ten -sinkkua. Yhteensä Gagalla on niitä nyt kymmenen.
Arctic Monkeys sai ensimmäisensä sitten Fluorescent Adolescentin (#5, 2007) ja kuudennen kaikkiaan, kun Why’d You Only Call Me When You’re High nappasi hienosti kahdeksannen tilan. Edeltäjä Do I Wanna Know (#11, 2013) on osoittautunut kestäväksi listamenestyjäksi ja keikkuu tälläkin viikolla sijalla 21.
The Wantedin We Own the Night tuli Gagan biisin tavoin myyntiin samana päivänä kuin radiosoittoon, mutta jatkoi silti hieman hiipuvan bändin jo yhdeksän merkinnän mittaista top ten -uraa.
Ray Foxxin ja Rachel K. Collierin tanssihitti Boom Boom (Heartbeat) debytoi 12:ntena. Foxx oli tätä ennen kertaalleen käynyt aivan listan häntäpäässä. Draken ja Majid Jordanin Hold On We’re Going Home hyppäsi korskeasti 56–15.
Le Youthin Cool nousi 35–28. OneRepublicin Counting Starsista on kehittymässä oikea hitti rapakon molemmin puolin. Britanniassa se loikkasi nyt 43–30. Hittinikkari Ryan Tedderin vetämällä bändillä on kaksi top ten -hittiä: Apologize (#3, 2007) sekä Stop and Stare (#4, 2007).


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Richard and Adam – The Impossible Dream
2. (7.) Rudimental – Home
3. (3.) Imagine Dragons – Night Visions
4. (-) White Lies – Big TV
5. (4.) Passenger – All the Little Lights
6. (6.) Michael Bublé – To Be Loved
7. (9.) David Guetta – Nothing But the Beat
8. (15.) Calvin Harris – 18 Months
9. (10.) Rod Stewart – Time
10. (40.) Kodaline – In a Perfect World

Richard and Adamin The Impossible Dream on kerännyt vyölleen jo kolme ykkösviikkoa, vaikka sitä ei ole ostettu kummoisesti, tarkottaen siis, että ainakin kaksi jälkimmäistä on tullut puhtaasti vastuksen puutteen vuoksi. Toki levy voi sinnitellä jatkossa kärkipäässä vaikka miten hyvin, ken tietää.
Rudimentalin Home (#1, 2013) nousi kakkoseksi. White Liesin kolmas albumi Big TV debytoi neljäntenä ollen heidän kolmas top ten -levynsä. To Lose My Life (2009) ylsi kärkeen ja myi lopulta platinaa, mutta kakkosalbumi Ritualin (2011) myynti jäi kolmossijasta huolimatta melko laihaksi.
Kodalinen In a Perfect World (#3, 2013) loikkasi 40–10. Veteraani Glen Campbell on kahdeksatta kertaa top 40:ssä, kun See You There -kooste pääsi 35:nneksi.

Ei kommentteja: