torstai 22. elokuuta 2013

Laulun avulla korkeammalle

Itävalta on lähes Suomen kaltainen popin kehitysmaa tarkasteltaessa britti- ja jenkkilistoja, mutta sikäläiset artistit ovat netonneet yhteensä kaksi brittiykköstä: Falco Rock Me Amadeusin (1985) ja DJ Ötzi Hey Babyn (2001).

Tulevana sunnuntaina itävaltalaisen dj-duo Klangkarussellin alun perin instrumentaali eurohitti Sonnentanz debytoi brittilistan kärkiviisikossa. Tavallaan sääli, että siihen on lisätty Will Heardin laulu, sillä luulin brittien olevan jo valmiita seuraavaan isoon instrumentaalihittiin Swedish House Mafian Greyhoundin (#13, 2012) jälkeen. Heardin laulun myötä kappale on saanut alaotsikon Sun Don't Shine.

Suomalaisillakin on kokemusta vastaavasta. Daruden kolmas (ja ehkä unohdetuin) brittihitti Out of Control (#13, 2001) sai sulkuihin lisäyksen Back for More. Sen uudelle versiolle lisätyn laulun esittää Tammy Marie.

1 kommentti:

Markus kirjoitti...

Korjataanpa pieni muistivirhe, nimittäin alkuperäinen Out of Control ei ollut täysin instrumentaali, vaan siinä kuullaan mekaaninen "Out of Control" -mantra. Tammy Marien laulu kuitenkin lisättiin uudelle versiolle, jotta se pärjäisi paremmin poplistoilla.