tiistai 23. heinäkuuta 2013

Listakatsaus, vko 30

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
2. (2.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
3. (3.) Miley Cyrus – We Can’t Stop
4. (4.) Imagine Dragons – Radioactive
5. (6.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
6. (5.) Florida Georgia Line featuring Nelly – Cruise
7. (8.) Bruno Mars – Treasure
8. (-) Jay Z featuring Justin Timberlake – Holy Grail
9. (7.) Justin Timberlake – Mirrors
10. (10.) Anna Kendrick – Cups

Kuudetta viikkoa kärjessä keikkuva Robin Thicken Blurred Lines on yhä ylivoimainen ja listafanit odottavat sen pitävän kärkipaikkaa koko loppukesän. Toki kaikkea voi tapahtua sitäkin ennen.
Blurred Linesin menestys sekä myynnissä että radiosoitossa on lähes ennenkokematonta. Siitä tullee suurin radiohitti sitten Mariah Careyn ennätyksiä rikkoneen We Belong Togetherin (2005). Se on saavuttanut jo nyt nykymuotoisen paneelin viidenneksi korkeimman audience impression -lukeman.
Bruno Marsin Treasure nousi toistaiseksi korkeimmalle sijalleen seitsemänneksi. Jay Z:n ja Justin Timberlaken Holy Grail debytoi upeasti kahdeksantena. Se oli viikon kolmanneksi ostetuin ja aloitti hyvin myös muilla osa-alueilla. Holy Grail on Jay Z:n 20. ja Timberlaken 14. top ten -hitti. Holy Grailin lisäksi Tom Ford -niminen kappale debytoi 39:ntenä.
Popyhtye Capital Citiesin ensimmäinen hitti Safe and Sound loikkasi 31–19. Jason Derülo sai kuudennen top 20 -hittinsä The Other Siden punnerrettua pykälän 20:nneksi. Hänellä on yksi ykkönenkin, Whatcha Say (2009), ja kaikkiaan kolme top ten -merkintää.
Florida Georgia Linen uusi hitti Round Here loikkasi 54–40. Justin Timberlaken syksyllä ilmestyvää albumia ennakoiva Take Back the Night debytoi 47:ntenä.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Jay Z – Magna Carta…Holy Grail
2. (-) Ciara – Ciara
3. (1.) J. Cole – Born Sinner
4. (5.) Florida Georgia Line – Here’s to the Good Times
5. (4.) Imagine Dragons – Night Visions
6. (3.) Kanye West – Yeezus
7. (2.) Wale – The Gifted
8. (-) Skylar Grey – Don’t Look Down
9. (7.) Daft Punk – Random Access Memories
10. (8.) Macklemore and Ryan Lewis – The Heist

Magna Carta Holy Grail on Jay Z:n 13. ykkönen eli hän vankistaa johtoaan eniten Yhdysvaltojen albumilistan paaluja saavuttaneena sooloartistina. Kaikista esittäjistä edellä on vain 19 ykköstä netonnut The Beatles.
Taiteilijanimestään väliviivan poistaneen Shawn Carterin ykköseksipääsyprosentti on hurja, sillä 15 top ten -albumista vain In My Lifetime, Vol. 1 (#3, 1997) sekä R. Kellyn kanssa levytetty The Best of Both Worlds (#2, 2002) ovat joutuneet tyytymään alempiin sijoituksiin. Uutuuden avaus 527 000 kpl on Jay Z:n paras sitten Kingdom Comen (#1, 2006), joka saavutti 680 000 kappaleen myynnin. Hänen albumeitaan on ostettu yhteensä 29 miljoonaa kappaletta pelkästään Yhdysvalloissa.
Magna Carta Holy Grailia ostettiin rutkasti enemmän kuin muita top ten -albumeita yhteensä. Ciaran nimetön viides albumi debytoi kakkosena. Se on hänen neljäs kärkikolmikkoon yltänyt levynsä ja huima parannus edellisen Basic Instinctin (2010) 44. tilaan. Ykköseksi r&b-laulajatar on päässyt kerran, levyllään The Evolution (2006).
Florida Georgia Linen Here’s to the Good Times nousi jälleen ylemmäs kuin kertaakaan aiemmin, nyt jo neljänneksi.
Holly Brook -nimellä ensimmäisen Hot 100 -merkintänsä (Fort Minorin Where’d You Go) saanut Skylar Grey nappasi kahdeksannen sijan kakkosalbumillaan Don’t Look Down. Se on hänen ensimmäinen top ten -suorituksensa. Uutuudella vierailee muun muassa Eminem.
R&b-laulaja Donell Jones muistetaan muutamasta 2000-luvun vaihteen hitistään. Hänen seitsemäs studioalbuminsa Forever on uutuus sijalla 20. Life Goes On (2002) kävi aikoinaan peräti kolmantena.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Avicii featuring Aloe Blacc – Wake Me Up
2. (1.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
3. (2.) John Newman – Love Me Again
4. (4.) Icona Pop featuring Charli XCX – I Love It
5. (5.) will.i.am – Bang Bang
6. (7.) Naughty Boy featuring Sam Smith – La La La
7. (3.) Sebastian Ingrosso & Tommy Trash feat. John Martin – Reload
8. (-) Selena Gomez – Come and Get It
9. (-) Breach – Jack
10. (8.) Passenger – Let Her Go

Ruotsalainen Avicii saavutti vuoden ja koko uransa toisen ykkösen Wake Me Upin napattua ylivoimaisen paalupaikan. Alkuvuodesta Nicky Romeron kanssa tehty I Could Be the One kävi huipulla. Aloe Blaccille ykköstila on uran ensimmäinen, mutta letkeä I Need a Dollar -hitti (2011) ylsi peräti kakkoseksi.
Wake Me Upin 267 000 kpl on mahtava saldo, kun kyseessä ei ole hyväntekeväisyyssingle tai X Factor -voittajan ensisingle. Wake Me Up on neljäs ruotsalaisten esittämä ykkönen 2010-luvulla.
Selena Gomez saavutti toisen top ten -sinkkunsa Come and Get Itin debytoitua kahdeksantena. Hän on parhaimmillaan päässyt seitsemänneksi The Scenen kanssa biisillä Naturally (2010).
Brittiprojekti Breachin tanssihitti Jack nappasi yhdeksännen sijan. Se on heidän ensimmäinen listamerkintänsä.
Avril Lavignen Here’s to Never Growing Up julkaistiin Britanniassa vasta viime sunnuntaina. Se debytoi 14:ntenä. Kanadalaistähdellä on seitsemän top ten -singleä, mutta ei yhtään ykköstä.
Jay Z:n ja Justin Timberlaken Holy Grail eteni 24–15 sekä Pinkin ja Lily Allenin True Love 36–22. Lucy Spragganin Lighthouse nappasi 26. tilan. Last Night piipahti 11:ntenä viime syksynä.
Calvin Harrisin ja jordanialaisen Ayah Mararin Thinking About You nousi 49–28. Jos se etenee top teniin asti, 18 Months -albumista tulee historian ensimmäinen yhdeksän top ten -singleä sisältävä studiolevy.
Kings of Leon palasi listoille kolmen vuoden tauolta biisillä Supersoaker (32). Heillä on kolme top ten -hittiä, joista kahta eli Sex on Firea (#1, 2008) ja Use Somebodya (#2, 2008) on ostettu kumpaakin yli miljoona kappaletta.
The Lumineersin Ho Hey (#8, 2012) putosi top 40:stä 38 viikon roikkumisen jälkeen.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Robin Thicke – Blurred Lines
2. (1.) Jay Z – Magna Carta… Holy Grail
3. (-) Pet Shop Boys – Electric
4. (2.) Rod Stewart – Time
5. (3.) Passenger – All the Little Lights
6. (4.) Michael Bublé – To Be Loved
7. (5.) Mumford and Sons – Babel
8. (21.) Calvin Harris – 18 Months
9. (8.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
10. (9.) Jake Bugg – Jake Bugg

Robin Thicken kuudennesta albumista Blurred Lines tuli miehen toinen top 40 -lätty brittilistalla ja se nappasikin komeasti kärkipaikan, kiitos valtavaksi hitiksi kehittyneen nimikappaleen. The Evolution of Robin Thicke (2006) pääsi 30:nneksi.
Pet Shop Boysin studioalbumien top ten -putki on yhä rikkoutumaton, sillä 12. kokopitkä Electric debytoi kolmantena. Ykköseksi kaksikko on päässyt vain kerran, vuonna 1993 levyllään Very. Viimesyksyinen Elysium jäi yhdeksänneksi, joten siihen nähden pronssisija on ihan hyvä.
Justin Timberlaken The 20/20 Experience loikkasi 16 sijaa paikalle numero 12. Macklemoren ja Ryan Lewisin The Heist on käynyt korkeimmillaan 25:ntenä ja palasi nyt top 40:ään sijalle 27.
Vasta 16-vuotias australialaisartisti Cody Simpson teki albumilistadebyyttinsä sijalle 30. Surfer’s Paradise on hänen toinen kokopitkänsä. Yhdysvalloissa hän on suositumpi – sieltä saattaa irrota ensi viikolla top ten -sijoituskin.

Ei kommentteja: