sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Listakatsaus, vko 29

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
2. (2.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
3. (3.) Miley Cyrus – We Can’t Stop
4. (4.) Imagine Dragons – Radioactive
5. (6.) Florida Georgia Line featuring Nelly – Cruise
6. (5.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
7. (7.) Justin Timberlake – Mirrors
8. (8.) Bruno Mars – Treasure
9. (9.) Selena Gomez – Come and Get It
10. (13.) Anna Kendrick – Cups

Blurred Linesin viides ykkösviikko tuli yhä ylivoimaisen myynnin ja radiosoiton voimin. Sitä on ostettu jo kolme miljoonaa kappaletta. Sen sijaan streaming-tilastossa Miley Cyrusin We Can’t Stop on vahvoilla ja haastaa vakavasti Get Luckyn kakkossijan Hot 100 -listalla.
Anna Kendrickin Cups on nostanut Pitch Perfect -soundtrackia (#3, 2012) albumilistalla ja eteni nyt Hot 100 -karkeloissakin 13–10, mikä on tällä viikolla hyvin staattisen top tenin ainoa merkittävä tapahtuma. Pariminuuttinen Cups on tietenkin tätä ennen näyttelijänä tunnetun Kendrickin ensimmäinen top ten -hitti.
Tukku muita omia parhaita: Zeddin ja Foxesin Clarity (14–13), Macklemore and Ryan Lewisin ja Mary Lambertin Same Love (16–14), Maroon 5:n Love Somebody (18–15), J. Colen ja Miguelin Power Trip (21–19), Calvin Harrisin ja Ellie Gouldingin I Need Your Love (23–20) sekä Ciaran Body Party (34–25). Kantrilaulaja Brett Eldredge sai ensimmäisen top 40 -hittinsä, kun Don’t Ya nousi kuusi sijaa 39:nneksi.
Sheryl Crow’n kantriin vivahtava Easy on tulokas sijalla 99. Hyvä saavutus jo 1990-luvulta asti hittejä tehneelle aikuispopparille, etenkin kun edelliseltä 100 Miles from Memphis -albumilta (#3, 2010) ei irronnut yhtään Hot 100 -merkintää. Hänen suurin menestyssinglensä on kuusi viikkoa Hot 100 -listan kakkosena keikkunut All I Wanna Do (1994).


USA:n albumit, Top 10

1. (2.) J. Cole – Born Sinner
2. (1.) Wale – The Gifted
3. (3.) Kanye West – Yeezus
4. (8.) Imagine Dragons – Night Visions
5. (6.) Florida Georgia Line – Here’s to the Good Times
6. (-) Joe – Doubleback: Evolution of R&B
7. (5.) Daft Punk – Random Access Memories
8. (12.) Macklemore and Ryan Lewis – The Heist
9. (13.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
10. (15.) Blake Shelton – Based on a True Story

Muutama viikko sitten Kanye Westin Yeezuksen takana kakkosena debytoinut J. Colen toinen albumi Born Sinner nousi nyt kakkossijalta kärkeen ja täten esittäjänsä toiseksi ykköseksi. Sitä ostettiin 58 000 kpl eli aika paljon edellisviikkoa vähemmän, mutta uutuuksien puuttuessa tuokin vuoden heikoin ykkösen myynti riitti paalupaikkaan.
Jo 1990-luvun alkupuolelta asti levyttäneen Joen Doubleback: Evolution of R&B nappasi kuudennen tilan. Se on hänen viides perättäinen top ten -studioalbuminsa ja kaikkiaan kuudes. Paras sijoitus on kahdesti saavutettu kakkostila.
Relient K:n Collapsible Lung debytoi 16:ntena. Heidän paras noteerauksensa on Five Score and Seven Years Agon (2007) kuudes sija. Kristillisen Hillsong-ryhmittymän livealbumi pinnisti 18:nneksi.


Britannian singlet, Top 10

1. (2.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
2. (1.) John Newman – Love Me Again
3. (-) Sebastian Ingrosso & Tommy Trash feat. John Martin – Reload
4. (3.) Icona Pop featuring Charli XCX – I Love It
5. (4.) will.i.am – Bang Bang
6. (-) Lawson featuring B.o.B – Brokenhearted
7. (5.) Naughty Boy featuring Sam Smith – La La La
8. (7.) Passenger – Let Her Go
9. (10.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
10. (8.) Jason Derülo – The Other Side

Blurred Lines palasi singlelistan ykköseksi ainakin viidenneksi viikoksi, kunnes ensi viikolla Aviciin Wake Me Up jyrää kärkeen.
Jo nyt ruotsalaisilla menee hienosti. Swedish House Mafian Don’t You Worry Childin ansiosta ykköseksikin yltäneiden Sebastian Ingrosson ja laulaja John Martinin sekä australialais-dj Tommy Trashin Reload debytoi kolmantena ja on Trashin uran ensimmäinen listamerkintä.
Poikaryhmä Lawson on saanut Chapman Square -albuminsa uuden painoksen uudelle biisille apua B.o.B:ltä. Brokenhearted debytoi :ntenä ja on bändin neljäs top ten -merkintä. Paras sijoitus on Taking Over Men (2012) kolmas tila. B.o.B:llä on nyt viisi top ten -vierailua, joista peräti kolme ykköstä: Nothin’ on You (2010), Airplanes (2010) sekä vierailu Jessie J:n läpimurtohitillä Price Tag (2011).
Iggy Azalean top 20 -ura urkeni alkuvuodesta Work-hitin (#17, 2013) avulla ja nyt Bounce pisti vielä paremmaksi ilmaantuen sijalle 13.
Katy B:stä kohuttiin paljon pari vuotta sitten, mutta nyt uusi single What Love Is Made Of alitti odotukset jäätyään 21:nneksi. Neidolla on kolme top ten -singleäkin. Biisin edelle jäi muun muassa aiempiin Arctic Monkeys -julkaisuihin nähden loistavasti rimpuileva Do I Wanna Know (20).
Jay-Z:n ja Justin Timberlaken Holy Grail debytoi 24:ntenä. Rap-artisti Sneakbo saavutti uransa toistaiseksi korkeimman sijoituksen ja toisen top 40 -sinkun Ring a Lingin yllettyä 27:nneksi. Pinkin ja Lily Allenin (joissain krediiteissä Lily Rose Cooper) True Love loikkasi 59–36.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Jay-Z – Magna Carta… Holy Grail
2. (5.) Rod Stewart – Time
3. (7.) Passenger – All the Little Lights
4. (2.) Michael Bublé – To Be Loved
5. (1.) Mumford and Sons – Babel
6. (3.) Tom Odell – Long Way Down
7. (9.) Rudimental – Home
8. (10.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
9. (4.) Jake Bugg – Jake Bugg
10. (13.) Daft Punk – Random Access Memories

Magna Carta Holy Grail on Jay-Z:lle vasta kolmas top ten -albumi, mutta ne ovat tulleet putkeen ja nyt napsahti myös ykkössija. Watch the Throne (2011) ylsi kolmanneksi ja The Blueprint 3 (2009) neljänneksi. Magna Carta Holy Grailin runsaasti uutisoidusta Samsung-kytköksestä ei ole apua listasijoitusten metsästyksessä.
Yksi syy top ten -merkintöjen vähyyteen on Yhdysvalloissa hurjan suositun Jay-Z:n tapa maksimoida avausviikon myynti ja julkaista albuminsa sikäläisen kiitospäivän aikoihin tai muuten loppuvuodesta, mikä on Euroopassakin kilpailluinta julkaisuaikaa.
Muuten kärkipäähän ei tunkeutunut yhtään uutuutta ja nousijatkin ovat jo aiemmin hyvin menestyneitä. Passengerin All the Little Lights nousi sivuaamaan parasta sijoitustaan eli kolmostilaa.
Imagine Dragonsin Night Visions (#2, 2013) loikkasi 30–12. Jamie Cullumin Momentum (#20, 2013) palasi listan sijalle 40. Syy on mielenkiintoinen: sen Pure Imagination -kappaletta soitettiin Andy Murrayn Wimbledon-voiton yhteydessä.

Ei kommentteja: