sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Listakatsaus, vko 28

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
2. (2.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
3. (5.) Miley Cyrus – We Can’t Stop
4. (3.) Imagine Dragons – Radioactive
5. (6.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
6. (4.) Florida Georgia Line featuring Nelly – Cruise
7. (7.) Justin Timberlake – Mirrors
8. (8.) Bruno Mars – Treasure
9. (9.) Selena Gomez – Come and Get It
10. (11.) Ariana Grande featuring Mac Miller – The Way

Robin Thicken Blurred Lines kävi yhä kaupaksi erinomaisesti (423 000 kpl) eikä sitä uhkaa mikään Hot 100 -listallakaan. Ykkösviikko on neljäs.
Miley Cyrusin We Can’t Stop nousi jo kolmanneksi loistavan streaming-menestyksensä ansiosta. Hänen hiteistään vain Party in the U.S.A. (#2, 2009) on päässyt ylemmäs.
Ariana Granden ja Mac Millerin The Way palasi top teniin sijalle kymmenen. Se kävi yhdeksäntenä pari viikkoa sitten.
Anna Kendrickin Cups nousi 17–13. Macklemoren ja Ryan Lewisin tasa-arvoista rakkautta juhlistava Same Love loikkasi 28–16 ja edennee kaksikon kolmanneksi perättäiseksi top ten -hitiksi. Sillä laulaa seattlelainen Mary Lambert, joka ei ole sukua kantritähti Miranda Lambertille saati Adamille.
Same Love julkaistiin alun perin jo vuosi sitten, mutta se ei tietenkään yltänyt listoille ennen kuin Thrift Shop aukaisi jättimenestysputken.
Maroon 5:n Love Somebody, neljäs lohkaisu Overexposed-albumilta (2012), nousi neljä sijaa 18:nneksi. Neljä top 20 -hittiä samalta albumilta on bändin oma ennätys.
Capital Citiesin mainoshitti Safe and Sound julkaistiin ensimmäisen kerran jo parisen vuotta sitten, mutta siitä tuli top 40 -menestys vasta nyt (43–32). Ciaran Body Party nousi toistaiseksi parhaalle sijalleen 34:nneksi ja kantrilaulaja Randy Houser saavutti uransa ensimmäisen top 40 -hittinsä Runnin’ Outta Moonlightin kivuttua 37:nneksi. Hänen edellinen singlensä How Country Feels jäi juuri ja juuri rajan ulkopuolelle (42), mutta ylsi kantrilistan kärkeen.
Aaliyahin kuolemasta tulee elokuussa kuluneeksi 12 ja edellisestä listakäynnistäkin on jo kymmenen. Nyt hän palasi jenkkilistoille laulamalla Chris Brownin tuoreella singlellä Don’t Think They Know (87). Listalla nähdään myös TLC, joka on mukana J. Colen Crooked Smilella (74–66).


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Wale – The Gifted
2. (2.) J. Cole – Born Sinner
3. (1.) Kanye West – Yeezus
4. (-) Skillet – Rise
5. (6.) Daft Punk – Random Access Memories
6. (8.) Florida Georgia Line – Here’s to the Good Times
7. (-) India.Arie – Songversation
8. (10.) Imagine Dragons – Night Visions
9. (-) August Burns Red – Rescue and Restore
10. (5.) Black Sabbath – 13

Räppäri Wale saavutti ensimmäisen ykkösalbuminsa The Giftedin myytyä hienosti 158 000 kpl. Se on hänen toinen top ten -albuminsa, Ambition (2011) ylsi hienosti kakkoseksi ja esikoinen Attention: Deficit (2009) merkkautti aikoinaan sijan 21. The Giftediä auttoi varmasti isohko Hot 100 -hitti Bad, jonka remiksauksella laulaa Rihanna.
Kanye Westin Yeezuksen myynti romahti peräti 80 prosenttia ja se sai tyytyä kolmanteen tilaan.
Skilletin Rise debytoi neljäntenä. He ovat päässeet kakkoseksikin, levyllään Awake (2009). R&b-laulaja India.Arie sai jo viidennen top ten -albuminsa Songversationin päädyttyä seitsemänneksi. Kolmas niistä, Testimony: Vol. 1, Life and Relationship (2006), kävi jopa ykkösenä. Esikoisalbumi Acoustic Soul (#10, 2001) on myynyt tuplaplatinaa.
August Burns Redin kuudes yritys Rescue and Restore toi heille ensimmäisen top ten -merkinnän (9). Parin vuoden takainen Leveler pääsi jo lähelle 11:nneksi.
Ruotsalaisbändi Amon Amarthin Deceiver of the Gods debytoi 19:ntenä ja on heidän toinen top 40 -levynsä. Bob Marleyn Legend (1984) on taas ei-niin-yllättäen kesän tullen nousussa ja loikkasi 86–26. Syypää lienee osaksi myös Legend: Remixed -albumi, joka debytoi 89:ntenä.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) John Newman – Love Me Again
2. (2.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
3. (1.) Icona Pop featuring Charli XCX – I Love It
4. (3.) will.i.am – Bang Bang
5. (5.) Naughty Boy featuring Sam Smith – La La La
6. (-) Gabz – Lighters (The One)
7. (6.) Passenger – Let Her Go
8. (7.) Jason Derülo – The Other Side
9. (15.) Chase and Status feat. Louis M^ttrs – Lost and Not Found
10. (8.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky

Yhä top 40:n sijalla 38 keikkuvalla Rudimentalin Feel the Love -megahitillä (#1, 2012) listauransa avanneen John Newmanin ensimmäinen oma single Love Me Again myrskysi suoraan brittilistan kärkeen ylivoimaisin myynnein. Se on siis hänen toinen ykkösensä ja top ten -merkintänsä. Newmania on tituleerattu muun muassa miespuoliseksi Adeleksi.
14-vuotias Talent-suosikki Gabrielle ”Gabz” Gardiner debytoi kuudentena esikoissinglellään Lighters (The One). Noin nuoria ei kovin usein nähdä top tenissä, mutta toki aina silloin tällöin. Jos Gabz ehtisi singlelistan kärkeen vielä ennen 15. syntymäpäiväänsä, olisi hän historian nuorin ykköseksi yltänyt naissooloartisti.
Chase and Status saavutti kolmannen top ten -singlensä Lost and Not Foundin noustua 15–9. Blind Faith (2011) kävi viidentenä.
The Saturdays sai aiemmin tänä vuonna uransa suurimman listahitin ykköseksi yltäneestä What About Usista, mutta nyt seuraajasinkku Gentleman limbosi peräti 14:nneksi.
Keshan ja will.i.amin Crazy Kids loikkasi 35–27 ja Mumford and Sonsin I Will Wait (#12, 2012) palasi 31:nneksi. Spark Productionsin Avicii-imitaatio Wake Me Up oli viikon 35. ostetuin. Alkuperäinen ja oikea Wake Me Up lienee ensi viikon top tenissä.
Russ Chimesin tanssiraita Turn Me Out debytoi sijalla 40.


Britannian albumit Top 10

1. (16.) Mumford and Sons – Babel
2. (4.) Michael Bublé – To Be Loved
3. (1.) Tom Odell – Long Way Down
4. (5.) Jake Bugg – Jake Bugg
5. (4.) Rod Stewart – Time
6. (-) Editors – The Weight of Your Love
7. (3.) Passenger – All the Little Lights
8. (8.) Olly Murs – Right Place Right Time
9. (11.) Rudimental – Home
10. (9.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox

Keikat nostivat vanhempia albumeita parrasvaloon albumilistalla. Mumford and Sonsin Babel loikkasi sijalta 16 ykköseksi ja Michael Bublén To Be Loved nousi kymmenen konsertin mittaisen Lontoon-visiittinsä ansiosta kakkoseksi. Babelille ykkösviikko on kolmas.
Birminghamilaisyhtye Editorsin neljäs albumi The Weight of Your Love joutui tyytymään kuudenteen sijaan, mikä on melko keskinkertainen suoritus yhden kakkos- ja kahden ykkössijan jälkeen. Toisaalta, jo In This Light and on This Eveningin (#1, 2009) vierailu listan kärkipäässä jäi melko lyhyeksi.
Glastonburyn tähdistä muun muassa Rolling Stonesin Grrr-kokoelma (#2, 2012) loikkasi 49–20. Viikon todellinen voittaja oli Mumford and Sonsin lisäksi kuitenkin Arctic Monkeys, jonka kaikki studioalbumit lienevät tällä viikolla top 75 -listalla. Korkeimmalla (15) keikkuu menestyslevy Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not (#1, 2006).
The Duckworth Lewis Methodin toinen albumi Sticky Wickets nappasi 32. sijan. Se on myös heidän toinen top 40 -merkintänsä. Duon muodostavat The Divine Comedyn Neil Hannon sekä Pugwashin Thomas Walsh.
Deap Valleyn esikoisalbumi Sistrionix pääsi 38:nneksi. Naisia ei taaskaan ole päästetty lähellekään albumilistan top teniä, sillä korkeimmalla heistä keikkuu Emeli Sandé sijalla 17.

Ei kommentteja: