tiistai 26. maaliskuuta 2013

Poppareiden yhdeksän elämää

Justin Timberlaken The 20/20 Experienceä ostettiin viime viikolla Britanniassa 106 000 kpl ja ensi tietojen mukaan Yhdysvalloissa lähes miljoona kappaletta. Molemmat avaukset ovat vuoden parhaita, rapakon takana siitä tuli heittämällä jopa vuoden toistaiseksi ostetuin albumi.
Britanniassa Timberlake kaappasi sekä top 75 -listan ensimmäisen että viimeisen paikan, kun Justified (#1, 2002) palasi monen (noin yhdeksän) vuoden listatauon jälkeen 75:nneksi.

Justifiedia ostettiin noin 1500 kpl, mikä lienee ainakin tuhat enemmän kuin kuuluisan rocklistan 31:nneksi suuren suomalaisen mediahuomion saattelemana jyrännyt Von Hertzen Brothersin Nine Lives. Ei siinä mitään, sekin lienee askel eteenpäin bändille.

Kuolleista palanneen Sueden Bloodsportsin kymmenes tila on kiikun kaakun tyydyttävän ja pienen pettymyksen rajalla. Se on joka tapauksessa rimaa hipoen bändin ensimmäinen top ten -merkintä sitten Head Musicin (#1, 1999), mutta tämän paluiden täyttämän pop-vuoden otsikoihin siitä ei ole.

Eikä Depeche Modekaan ole entisensä, sillä Heaven-single laahusti tahollaan sijalle 60. Jopa edellisen albumin toinen single Peace (2009) ylsi ylemmäs, 57:nneksi. Top tenissä he eivät toki ole käyneet seitsemään ja puoleen vuoteen (Precious, #4, 2005).

Ei kommentteja: