lauantai 16. maaliskuuta 2013

Listaklassikko: Bay City Rollers – Bye Bye Baby (1975)

Olin viikon lomilla, joten blogi piti pientä taukoa. Mutta ei hätää, nyt palataan taas normaaliin rytmiin. Suomessakin suositun Bay City Rollersin listaura alkoi jo vuonna 1971 ja heti brittilistan top ten -hitillä Keep on Dancing (#9, 1971), mutta ensimmäistä ykköstään he saivat odottaa kevääseen 1975.

Se ykkönen oli versio The Four Seasonsin tutuksi tekemästä Bye Bye Baby (Baby Goodbye) -kappaleesta, josta tuli lopulta koko vuoden ostetuin sinkku Britanniassa. Ykkösenä se viipyi peräti kuusi viikkoa. Myöhemmin kesällä he saivat toisen ykkösensä Give a Little Love (1975) ja kaikkiaan tilille ropsahti kymmenen top ten -singleä. Pudotus suosion huipulta oli kuitenkin raju, sillä jo vuonna 1977 kohtalona oli jäädä top 40:n jämäsijoille.

Skottibändi vieraili Britannian albumilistan kärjessä niin ikään kahdesti ja julkaisivat uutta musiikkia vielä pitkälti 1980-luvulla, mutta eihän juuri ketään kiinnostanut (paitsi japanilaisia). Viimeisin Britannian albumilistamerkintä on The Greatest Hits -kokoelman kunniakas 12. tila vuodelta 2010.


Ei kommentteja: