sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Listakatsaus, vko 10


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Baauer – Harlem Shake
2. (2.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
3. (8.) Bruno Mars – When I Was Your Man
4. (5.) Taylor Swift – I Knew You Were Trouble
5. (4.) will.i.am and Britney Spears – Scream and Shout
6. (10.) Drake – Started from the Bottom
7. (3.) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay
8. (9.) Justin Timberlake featuring Jay-Z – Suit and Tie
9. (7.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
10. (19.) Lil Wayne featuring Drake & Future – Love Me

Baauerin Harlem Shake jatkoi ylivoimaisena Hot 100 -listan ykkösenä. Billboardin saitti kertoo sen jopa kasvattaneen pisteitään viime viikosta, jolloin sillä oli kolme kertaa niin paljon pisteitä kuin Thrift Shopilla.
Bruno Marsin When I Was Your Man kasvatti eniten radiosoittoaan ja kipusi kolmanneksi. Draken Started from the Bottom eteni neljä pykälää kuudenneksi ja Lil Wayne saavutti ties kuinka monennen top ten -hittinsä Love Men loikattua 19–10. Drake on mukana silläkin kappaleella ja toinen vierailija Future pääsi top teniin nyt ensimmäistä kertaa.
One Directionin tuore brittiykkönen One Way or Another (Teenage Kicks) hyppäsi 45–13. The Undertonesin sävellys on tuskin koskaan aiemmin käväissyt noin ylhäällä.
Muita nousijoita: Imagine Dragonsin Radioactive (37–22), Pitbullin ja Christina Aguileran Feel This Moment (47–28), Kendrick Lamarin toinen top 40 -hitti pääroolissa Poetic Justice (49–34) ja Olly Mursin ensimmäinen top 40 -menestys Troublemaker (44–37)
Nellyn Hey Porsche debytoi 42:ntenä. Eric Church lauloi kirkollisen Like Jesus Does -kappaleen sijalle 99.


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Mumford and Sons – Babel
2. (3.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
3. (5.) Josh Groban – All That Echoes
4. (8.) Various Artists – NOW 45
5. (6.) The Lumineers – The Lumineers
6. (20.) Alabama Shakes – Boys and Girls
7. (2.) Various Artists – 2013 Grammy Nominees
8. (7.) fun. – Some Nights
9. (15.) Rihanna – Unapologetic
10. (4.) Taylor Swift – Red

Uutuuksien puuttuessa Mumford and Sonsin Babel saavutti helposti viidennen ykkösviikkonsa. Top tenin ainoa merkittävä tapahtuma on Alabama Shakesin Boys and Girls -albumin loikka 20. tilalta kuudenneksi, joka on levyn toistaiseksi korkein sijoitus. Yhtye esiintyi Saturday Night Livessa.
Buckcherryn Confessions debytoi 20:ntenä. Heillä on kaksi top ten -albumiakin. Rockyhtye muistetaan lähinnä 15-albumin (#39, 2006) hittisingleistä Crazy Bitch ja Sorry. Jälkimmäinen ylsi Hot 100 -listallakin yhdeksänneksi.
Top 40:ssä nähdään uutuuksina pari australialaiskokoonpanon albumia. Nick Cave and the Bad Seedsin Push the Sky Away debytoi 29:ntenä, joka on heidän ja Caven listauran paras sijoitus. Atlas Geniusin When It Was Now nappasi 34. tilan.


Britannian singlet, Top 10

1. (4.) Justin Timberlake – Mirrors
2. (-) Bastille – Pompeii
3. (1.) One Direction – One Way or Another (Teenage Kicks)
4. (2.) Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
5. (5.) Avicii vs. Nicky Romero – I Could Be the One (Nicktim)
6. (6.) Taylor Swift – I Knew You Were Trouble
7. (7.) Bruno Mars – When I Was Your Man
8. (3.) Baauer – Harlem Shake
9. (-) Wiley featuring Chip – Reload
10. (16.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason

Justin Timberlaken Mirrors nousi kolmannella listaviikollaan nelossijalta ykköseksi ja toi miehelle neljännen brittipaalun. Ne kolme aiempaa ovat Sexyback (2006) sekä vierailut Timbalandin Give It to Mellä (2007) ja Madonnan 4 Minutesillä (2008).
Mirrors kestää tuplasti neljä minuuttia eli noin kahdeksan. Se ei ole pisin ykköseksi yltänyt biisi, sillä Oasiksen All Around the World (#1, 1998) on yli yhdeksän ja puoli minuuttia pitkä.
Olisiko kitarapop tulossa taas muotiin? Bastillen eloisa Pompeii debytoi rehvakkaasti kakkosena. Se on bändin ensimmäinen top ten -single ja vasta toinen hitti ylipäätään. Flaws ylsi 21:nneksi viime syksynä. Esikoisalbumi Bad Blood ilmestyy huomenna.
Wileyn Reload debytoi yhdeksäntenä. Grime-piireistä popsuosioon ponkaissut rapartisti on kerännyt nyt kuusi top ten -merkintää, joista yksi ykkönen (Heatwave, 2012). Hän oli mukana Conor Maynardin aiemmin talvella kuudentena käyneellä Animalilla. Reloadilla vierailee puolestaan Chip, joka on saanut useita hittejä nimellä Chipmunk, jopa yhden ykkösen (Oopsy Daisy, 2009).
Pinkin ja Nate Ruessin Just Give Me a Reason ponnisti 16–10. Se on Pinkin 18. top ten -hitti ja Ruessin ensimmäinen sooloartistina. Oscar-suosiota nauttinut Adelen Skyfall palasi top 20:iin (25–14).
Olly Mursin Army of Two nousi 23–19, The Scriptin If You Could See Me Now 36–26 ja Zeddin Clarity 34–29.
BBC Sound of 2013 -pollissa pärjänneen Laura Mvulan Green Garden nappasi 32. tilan. Paramoren Now ilmaantui 39:nneksi. Heillä on nyt kuusi top 40 -singleä, mutta ei yhtään top ten -visiittiä. Hayley Williams toki lauloi B.o.B:n Airplanesillä (#1, 2010).


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Emeli Sandé – Our Version of Events
2. (2.) Mumford and Sons – Babel
3. (5.) Motion Picture Cast Recording – Les Miserables
4. (4.) Ben Howard – Every Kingdom
5. (-) Atoms for Peace – Amok
6. (8.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
7. (6.) Jake Bugg – Jake Bugg
8. (-) Michael Ball – Both Sides Now
9. (-) Josh Groban – All That Echoes
10. (-) Johnny Marr – The Messenger

Emeli Sandén Our Version of Events on johtanut albumilistaa kuuteen eri otteeseen yhteensä kymmenen viikkoa. Listafanit ovat alkaneet veikkailla josko se yltäisi Adelen 21:n top ten -putken viikkomäärään (71). Ei lainkaan mahdotonta. Nyt kasassa on 55. Levy lähentelee jo kuusinkertaista platinaa.
Thom Yorken, Flean ja Nigel Godrichin Atoms for Peace -projektin Amok nappasi viidennen tilan lyöden Johnny Marrin ensimmäisen oikean sooloalbumin The Messenger (10), joka varmasti kiinnosti samaa ostajakuntaa.
Josh Groban saavutti uransa ensimmäisen top ten -sijoituksen All That Echoesin yllettyä yhdeksänneksi. Tätä ennen Awake (2006) oli piipahtanut 12:ntena. Groban taistelee paikoista sikäläisen äitienpäivän lahjapaketeissa yhdessä musikaaleissakin lauleskelleen Michael Ballin Both Sides Now -albumin (8) kanssa. Ballilla on nyt kuusi top ten -merkintää, edellinen Heroeskin (2011) pääsi kymmenenneksi.
Palma Violetsin 180-esikoisalbumi ilmaantui 11:nneksi. Petula Clark huitelee mummovuosissa, mutta niin vain musiikin tekeminen kiinnostaa. Lost in You debytoi 24:ntenä. Rouvan edellisestä uutta materiaalia sisältäneestä studioalbumista ehti kulua lähes 45 vuotta, mikä taitaa olla jonkin sortin ennätys. Listoilla Clark on nähty toki tässä välilläkin, viimeksi vuonna 2008 Then and Now -kokoelman ansiosta (#17, 2008).
Porcupine Tree -mies Steven Wilson on heittäytynyt kovin tuotteliaaksi: The Raven That Refused to Sing (And Other Stories) on hänen kolmas soolonsa viiden vuoden sisään ja lisäksi ainakin sekä Storm Corrosion että Porcupine Tree ovat julkaisseet välillä uudet albumit. Uutuuden 28. sija on Wilsonin paras soolona.

Ei kommentteja: