maanantai 4. helmikuuta 2013

Vielä lisää huhuja


Britannian albumilistan Suurin putoaja -kilpailussa tulee harva se viikko uusia huipputuloksia, mutta I Am Klootin Let It All Inin romahtaminen kymmenenneltä sijalta 80:nneksi on oikeasti aika kova noteeraus. Se on historiallisen jyrkkä, jos jätetään huomiotta joululevyt ja jostain syystä kesken listauran pois diskatut albumit. Tosin Adam Antin pitkäniminen paluulevy tipahti sijoituksissa mitaten vielä enemmän, mutta se ylsikin viime viikolla vain 25:nneksi.

Fleetwood Macin Rumours (#1, 1977) palasi listakolmoseksi ja on siis ollut mukana 494 viikkoa. Uusi remasteroitu painos on peräti triplalevy, jolla on myös ennen julkaisematon live ja ennen julkaisemattomia versioita levyn biiseistä. Rumoursia on ostettu saarivaltakunnassa 3,44 miljoonaa kappaletta. Listamielessä kiinnostavaa on myös se, että yksikään sen sinkuista ei yltänyt top 20:iin singlelistalla. Dreams pääsi 24:nneksi.

Sanoin katsauksessa, että Passione on Andrea Bocellin seitsemäs top ten -albumi, mutta itse asiassa se on kahdeksas. Ja Britannian albumimyynti on muuten ollut tänä vuonna edellisvuotista vilkkaampaa jo viisi viikkoa, nytkin 6,5 prosenttia.

Ei kommentteja: