sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Listakatsaus, vko 7


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
2. (2.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
3. (5.) will.i.am and Britney Spears – Scream and Shout
4. (3.) The Lumineers – Ho Hey
5. (4.) Taylor Swift – I Knew You Were Trouble
6. (6.) Swedish House Mafia feat. John Martin – Don’t You Worry Child
7. (7.) Justin Bieber feat. Nicki Minaj – Beauty and a Beat
8. (10.) A$AP Rocky, Drake, 2 Chainz & Kendrick Lamar – F**kin Problems
9. (11.) Pink – Try
10. (14.) Calvin Harris featuring Florence Welch – Sweet Nothing

Macklemoren, Ryan Lewisin ja Wanzin Thrift Shop jatkaa Hot 100 -listan huipulla kolmatta viikkoa. Se on vasta toinen omakustanne Hot 100 -listan ykkösenä, ensimmäinen oli Reality Bites -elokuvassakin kuultu Lisa Loebin ja Nine Storiesin Stay (1994). Toki ”omakustanne” on tässä yhteydessä sanana hieman harhaanjohtava, sillä Macklemorella nyt vain sattuu olemaan oma levy-yhtiö – kyseessä ei siis ole mikään entisaikojen white label -julkaisu.
Bruno Marsin Locked Out of Heaven jatkaa kakkosena ja hänen uusi hittinsä When I Was Your Man loikkasi 49–22. Kolmanneksi edennyt Will.i.amin ja Britney Spearsin Scream and Shout haastaa Marsin kakkossijasta ensi viikolla.
Try nousi 11–9, joten Pink nähdään top tenissä jo 13. kertaa. Calvin Harris saavutti ensimmäisen top ten -hittinsä pääosassa Sweet Nothingin kivuttua 14–10. Hänen nimensä on toki keikkunut kärjessäkin Rihannan We Found Loven (2011) ansiosta. Sweet Nothing on Florence Welchin ensimmäinen top ten -visiitti kaikkiaan. Florence and the Machinen korkein sijoitus on 21:s (Dog Days Are Over, 2010).
Kelly Clarksonin Catch My Breath eteni 22–19 ja Of Monsters and Menin ensimmäinen menestyssingle Little Talks viimein top 20:iin sijalle 20. He ovat ensimmäinen islantilaiset noin korkealla, tai top 40:ssä ylipäätään. Blake Shelton sai seitsemännen top 40 -hittinsä Sure Be Cool If You Didin noustua 48–39. Jason Aldeanin, Luke Bryanin ja Eric Churchin kantristarayhteistyö The Only Way I Know punnersi myös top 40:iin (41–40).
Musen Madness noteerasi korkeimman sijoituksensa (56) 24. listaviikollaan. Ruotsalainen popduo Icona Pop debytoi yllättäen 69:ntenä kappaleellaan I Love It. Biisi kuullaan Girls-sarjassa.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Justin Bieber – Believe: Acoustic
2. (-) Andrea Bocelli – Passione
3. (-) Tegan and Sara – Heartthrob
4. (-) Charlie Wilson – Love, Charlie
5. (3.) Soundtrack – Pitch Perfect
6. (8.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
7. (6.) Mumford and Sons – Babel
8. (1.) Gary Allan – Set You Free
9. (2.) The Lumineers – The Lumineers
10. (9.) Taylor Swift – Red

USA:n albumilistan kokonaan uusi kärkinelikko on musiikillisesti erittäin monipuolinen. Popsuosikki Justin Bieberiä seuraavat nimittäin Andrea Bocelli, indie-suosikki Tegan and Sara sekä r&b-veteraani Charlie Wilson.
Bieberille Believe Acousticin ykkössija on jo uran viides ja top ten -sijoitus seitsemäs. Sitä ostettiin 211 000 kpl. Bocelli sivusi uransa parasta seitsemännellä top ten -lätyllään ja Tegan and Sara saavutti ensimmäisen top ten -albuminsa. Heidän korkein sijoituksensa ennen tätä oli Sainthoodin (2009) 21. tila. The Conia (#34, 2007) on tosin myyty enemmän.
Wilson ylsi peräti kakkoseksi Uncle Charlie -albumillaan (2009). Love, Charlien nelostila on kuusikymppisen laulajan kolmas top ten -merkintä sooloartistina.
Indie-bändi Local Nativesin toinen albumi Hummingbird tupsahti 12:nneksi. Se on heidän ensimmäinen top 40 -merkintänsä. American Idolista ponnistanut poprockari Colton Dixon debytoi 15:ntenä.
Metallibändi Hatebreedin The Divinity of Purpose nappasi 20. tilan. Se on heidän neljäs top 40 -albuminsa ja sijoitus toistaiseksi uran paras.


Britannian singlet, Top 10

1. (2.) Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
2. (28.) Disclosure featuring AlunaGeorge – White Noise
3. (1.) Bingo Players feat. Far East Movement – Get Up (Rattle)
4. (8.) Emeli Sandé – Clown
5. (-) Fall Out Boy – My Songs Know What You Did in the Dark
6. (3.) will.i.am and Britney Spears – Scream and Shout
7. (6.) Calvin Harris feat. Tinie Tempah – Drinking from the Bottle
8. (5.) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay
9. (4.) Taylor Swift – I Knew You Were Trouble
10. (14.) Dizzee Rascal – Bassline Junkie

Ilmiö nimeltä Thrift Shop nousi myös Britannian singlelistan kärkeen. Se oli aiemmin valloittanut siis jo Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ja lukuisten muiden maiden singlelistat, nyt myös Suomen.
Tanssiduo Disclosure sai jo ison hitin Latch-sinkun (#11, 2012) vietettyä kuukausia top 40:ssä, joten White Noisen nousu kakkoseksi ei ollut minkäänlainen yllätys. Viime viikon 28. tila tuli vain parin päivän myynnillä. White Noise on myös sillä vierailevan AlunaGeorge -nimisen kaksikon uran suurin hitti toistaiseksi.
Jo kertaalleen lopettaneen Fall Out Boyn paluusingle My Songs Know What You Did in the Dark nappasi hieman yllättäenkin peräti viidennen tilan. Se on bändin neljäs top ten -merkintä. This Ain’t a Scene It’s an Arms Race (2007) ylsi jopa kakkoseksi.
Dizzee Rascalin Bassline Junkie punnersi esittäjänsä kymmenenneksi top ten -sinkuksi, Little Mixin Change Your Life eteni 31–12 ja Ellie Gouldingin Explosions 21–16.
The Frayn How to Save a Life (#4, 2007) näyttäytyy listoilla tasaisin väliajoin, mutta nyt hiljaisella uutuusviikolla saavutettu 30. tila on jopa poikkeuksellisen hyvä. Se on myynnissä iTunesissa halvalla, samoin kuin Nickelbackin How You Remind Me (#4, 2002), joka loikkasi 66–38.
Imagine Dragonsin Radioactive nousi viisi sijaa 33:nneksi, joka on sen korkein noteeraus.


Britannian albumit Top 10

1. (2) Motion Picture Cast Recording – Les Miserables
2. (6.) Jake Bugg – Jake Bugg
3. (1.) Biffy Clyro – Opposites
4. (4.) Emeli Sandé – Our Version of Events
5. (3.) Fleetwood Mac – Rumours
6. (-) The Courteeners – Anna
7. (9.) Andrea Bocelli – Passione
8. (7.) Rihanna – Unapologetic
9. (-) Frightened Rabbit – Pedestrian Verse
10. (8.) Calvin Harris – 18 Months

Les Miserables -soundtrack palasi albumilistan kärkeen, ykkösviikko on sen kolmas. Emeli Sandén Our Version of Events on viettänyt nyt vuoden top tenissä eikä sen marssille näy loppua, esiintyyhän neito pian Brit Awards -gaalassa ja Clown on iso hitti noustuaan singlelistalla jo neljänneksi.
The Courteeners muistetaan takavuosilta lähinnä parista pienestä singlehitistä, mihin nähden Annan kuudes tila on ihan hyvä. Se on jo heidän kolmas top ten -albuminsa, mutta sekä St. Jude (#4, 2008) että Falcon (#6, 2010) putosivat nopeasti listoilta.
Frightened Rabbitin neljäs albumi Pedestrian Verse debytoi yhdeksäntenä. Se on heidän korkein sijoituksensa ja ensimmäinen top 40 -paikkansa, aiempi paras oli The Winter of Mixed Drinksin (2010) 61. tila.
Richard Claydermanin Valentinuksen päivän täsmäase Romantique näyttäytyy 13:ntena. Ranskalaispianisti on julkaissut noin tuhat erilaista albumia, mutta brittilistalle niitä on eksynyt huomattavasti vähemmän. Miehen korkein sijoitus on Richard Clayderman -albumin (1982) kakkostila.
Eelsin Wonderful Glorious nappasi 14:nnen sijan. He ovat käyneet top tenissä kahdesti, Beautiful Freakillä (#, 1996) ja Daisies of the Galaxyllä (#8, 2000).
Girls Aloudista tutun Kimberly Walshin Centre Stage -esikoinen jäi 18:nneksi. Devlinin toinen studioalbumi A Moving Picture debytoi 19:ntenä, mikä on pieni parannus Bud Sweat and Beersin (2010) 21. tilaan. Se tosin myi lopulta kultaa.
In Time, The Mavericksin ensimmäinen studioalbumi kymmeneen vuoteen, nappasi 37. tilan. Heillä on vain yksi top ten -merkintä, Trampolinen (1998) kymmenes sija.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Fall Out Boy ei koskaan lopettanut, vaan piti vain taukoa. Faktat kuntoon :)