sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Listakatsaus, vko 8


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
2. (2.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
3. (3.) will.i.am and Britney Spears – Scream and Shout
4. (4.) The Lumineers – Ho Hey
5. (5.) Taylor Swift – I Knew You Were Trouble
6. (6.) Swedish House Mafia feat. John Martin – Don’t You Worry Child
7. (14.) Maroon 5 – Daylight
8. (13.) Justin Timberlake featuring Jay-Z – Suit and Tie
9. (22.) Bruno Mars – When I Was Your Man
10. (7.) Justin Bieber feat. Nicki Minaj – Beauty and a Beat

Thrift Shopille ei näytä kukaan voivan mitään juuri nyt ja muutenkin meno kärkipäässä on staattista ennen ensi viikon todellista Grammy-vaikutusta.
Jo nyt muutama kappale ehti kuitenkin hyötyä sunnuntain kemuista. Maroon 5:n Daylight puolitti sijalukunsa ja nousi seitsemänneksi. Se on myös bändin seitsemäs top ten -hitti, ykkösiä on kolme. Niistä viimeisin, One More Night, johti Hot 100 -listaa peräti yhdeksän viikkoa.
Radiosuosikki Bruno Marsilla on lyhyehköstä urastaan huolimatta jo enemmän top ten -merkintöjä, kaikkiaan kymmenen, kun When I Was Your Man loikkasi 22–9. Samaan aikaan Locked Out of Heaven (#1, 2012) keikkuu yhä kakkosena.
Mumford and Sonsin I Will Wait nousi ensimmäistä kertaa top 20:iin sijalle 15. Babel lienee ensi viikon albumilistan hallitsija.
The Scriptin Hall of Fame merkkautti oman parhaansa (25). Fall Out Boyn paluusingle My Songs Know What You Did in the Dark (Light ’em Up) debytoi 26:ntena. Se on bändin seitsemäs top 40 -merkintä.
Albumilistan kakkossijan napannut Tim McGraw nousi Hot 100 -listalla mukavasti 45–32 singlellään One of Those Nights. Eilen Suomessa käyneen Kendrick Lamarin ja Draken Poetic Justice kipusi puolestaan 42–40.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Josh Groban – All That Echoes
2. (-) Tim McGraw – Two Lanes of Freedom
3. (-) Various Artists – NOW 45
4. (7.) Mumford and Sons – Babel
5. (2.) Andrea Bocelli – Passione
6. (1.) Justin Bieber – Believe: Acoustic
7. (-) Red – Release the Panic
8. (6.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
9. (-) Coheed and Cambria – The Afterman: Descension
10. (9.) The Lumineers – The Lumineers

Viihdepoppari Josh Groban on myynyt noin 22 miljoonaa albumia pelkästään Yhdysvalloissa, joten All That Echoesin ykkössija ei ollut mitenkään yllätys. Itse asiassa sen olisi odottanut käyvän kaupaksi vilkkaamminkin. Kaikki Grobanin kuusi studioalbumia ovat yltäneet top teniin ja ykkösiä oli tätä ennen kaksi: Closer (2003) ja joululevy Nöel (2007). Sen sijaan hänellä ei ole yhtään Hot 100 -listan top 40 -visiittiä.
Kantritähti Tim McGraw vaihtoi levy-yhtiötä Curbista Taylor Swiftinkin asioita hoitavaan Big Machineen ja Two Lanes of Freedom myikin julkaisuviikollaan enemmän kuin Curbin hätäisesti julkaisema Emotional Traffic (#2, 2012). Se on jo hänen seitsemäs kakkoseksi yltänyt albuminsa. Ykkösiäkin löytyy neljä ja top ten -merkintöjä kaikkiaan 15.
NOW-sarjan 45. osa nappasi kolmossijan, joka on sille ihan odotettu. Itse asiassa kaikki 45 osaa ovat yltäneet top teniin.
Redin neljäs albumi Release the Panic debytoi seitsemäntenä. Sen edeltäjä Until We Have Faces (2011) kävi peräti kakkosena, vaikka ei myynyt ilmestymisviikollaan paljon uutuutta enempää. Coheed and Cambriakin on tottunut top ten -paikkoihin, niitä on taskussa jo viisi, mutta The Afterman: Descensionin yhdeksäs tila on siitä heikommasta päästä.
Räppäri Joe Budden kävi kahdeksantena jo vuonna 2003 ja ylsi nyt 15:nneksi No Love Lostilla. Hän oli mukana lisäksi Slaughterhousen pikaisesti kakkosena piipahtaneella Welcome to Our House -albumilla (2012).


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Avicii and Nicky Romero – I Could Be the One (Nicktim)
2. (1.) Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
3. (-) Baauer – Harlem Shake
4. (8.) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay
5. (2) Disclosure featuring AlunaGeorge – White Noise
6. (-) Gabrielle Aplin – Please Don’t Say You Love Me
7. (46.) Bruno Mars – When I Was Your Man
8. (7.) Calvin Harris feat. Tinie Tempah – Drinking from the Bottle
9. (4.) Emeli Sandé – Clown
10. (3.) Bingo Players feat. Far East Movement – Get Up (Rattle)

Suomessakin kesällä piipahtanut (ja piipahtava) ruotsalais-dj Avicii on saanut viime vuosina pari isoa hittiä singlestä Levels (#4, 2011) ja Leona Lewisille tehdystä biisistä Collide (#4, 2011), mutta nyt I Could Be the One nappasi melko odotetusti ykkössijan. Kappaleen toinen esittäjä on hollantilaiskollega Nicky Romero, jolle listamerkintä on uran ensimmäinen.
Hollantilaistanssittajat ovat nykyisin hämmentävän tuttu näky brittilistan huipulla, sillä Afrojack sai krediitin tuottamallaan Pitbull-hitillä Give Me Everything (#1, 2011), Eva Simons avusti Will.i.amia viime syksynä ja Bingo Playersin ykkössijasta on vain pari viikkoa. Edellinen ruotsalaisnimi ykkösenä on tietenkin Swedish House Mafia.
Yhdysvaltalaisen tanssittajan Baauerin viraalihitti Harlem Shake debytoi kolmantena. Loppuvuodesta 2012 ykkösenä Frankie Goes to Hollywood -coverillaan piipahtaneen Gabrielle Aplinin Please Don’t Say You Love Me nappasi kuudennen tilan ja on siis neidon toinen top ten -single. Bruno Marsin uusi hitti When I Was Your Man nousi 46–7.
Albumilistalla näyttävästi esiintyvä Foals saavutti uransa pienimmän singlelistanumeron My Numberin debytoitua 23:ntenä. Justin Timberlaken Mirrors debytoi 28:ntenä.
Pinkin ja Fun-keulahahmo Nate Ruessin Just Give Me a Reason loikkasi 74–24, Draken Started from the Bottom 71–25 ja saksalaisen Zeddin ensimmäinen listasingle Clarity 67–37.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Motion Picture Cast Recording – Les Miserables
2. (-) Foals – Holy Fire
3. (4.) Emeli Sandé – Our Version of Events
4. (2.) Jake Bugg – Jake Bugg
5. (17.) Mumford and Sons – Babel
6. (5.) Fleetwood Mac – Rumours
7. (12.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
8. (3.) Biffy Clyro – Opposites
9. (8.) Rihanna – Unapologetic
10. (7.) Andrea Bocelli – Passione

Les Miserables -elokuvan soundtrack keikkuu albumilistan kärjessä neljättä viikkoa. Foalsin kolmas albumi Holy Fire debytoi kakkosena. Se on heidän paras sijoituksensa, kaksi aiempaa Antidotes (2008) ja Total Life Forever (2010) ylsivät kolmanneksi ja kahdeksanneksi.
Mumford and Sonsin Babel nousi Grammy-hulinoiden ansiosta viidenneksi ja Fleetwood Macin Rumours sinnittelee hienosti kuudentena.
Bullet for My Valentinen neljäs albumi Temper Temper debytoi 11:ntenä. Kaksi edeltäjää ylsi viidenneksi. Veteraani Richard Thompson saavutti uransa parhaan allbumilistasijoituksen soolona Electricin ilmaannuttua 16:nneksi. Edeltäjä Dream Attic (2010) kävi 20:ntena.
Ruotsalainen Emilia Mitiku tunnetaan Big Big World -jättihitistään (#5, 1998) ja nyt hän teki yllätyspaluun brittilistoille I Belong to You -albumin sijoituttua 22:nneksi. Big Big World -albumi ei koskaan yltänyt listalle ja ylipäätään hänellä oli ennen tätä vain kaksi listamerkintää singlepuolelta, kun Good Sign (1999) kävi 54:ntenä.
Modestepin Evolution Theory -esikoisalbumia olisi voinut veikata ylemmäskin kuin 23:nneksi. Samoin Tegan and Saran Heartthrobin 38. tila on keskinkertainen, joskin heidän ensimmäinen top 40 -paikkansa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hups, Harlem Shake onkin tällä viikolla ykkönen USA:ssa. :D Hirveetä skeidaa...