perjantai 2. marraskuuta 2012

Listanimi: Stone Sour


Rockyhtye Stone Sour on pysynyt hämmästyttävän suosittuna, jos vertaa muihin sivuprojekteiksi miellettyihin raskasta rockia soittaviin bändeihin. Toki Corey Taylorilla ja Jim Rootilla on Slipknot-tausta, mutta silti. Bändi perustettiin itse asiassa jo ennen Slipknotia vuonna 1992, mutta se julkaisi ensimmäisen albuminsa vasta kymmenen vuotta myöhemmin.

Slipknotin menestys ei siivittänyt nimetöntä esikoista kovinkaan kummoiseksi suosikiksi, mutta sen Bother-single ylsi brittilistalla peräti 28:nneksi, joka on yhä heidän paras sijoituksensa. Tosin Slipknotkaan ei ole koskaan päässyt top teniin. Duality (2004) pinnisti kuitenkin peräti 15:nneksi.

Vuonna 2006 ilmestyneeltä Come What(ever) Mayltä lohkaistiin iso jenkkihitti Through Glass, joka nappasi Hot 100 -listalta 39. sijan. Sen myötä albumikin debytoi neljäntenä ja on bändin selvästi myydyin. Audio Secrecy (2010) selviytyi albumilistan kuudenneksi ja juuri ilmestynyt House of Gold and Bones Part 1 seitsemänneksi. Bändillä on siis kolme top ten -albumia USA:ssa.

Britanniassa sijoitukset ovat olleet hieman kehnompia. Audio Secrecyn kuudes tila on heidän parhaansa ja uutuus pääsi 13:nneksi. Suomessa radiohitiksi kehittynyt Say You'll Haunt Me (2010) jäi ulos sekä Hot 100- että Britannian singlelistalta.


Ei kommentteja: