sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Listakatsaus, vko 46


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Maroon 5 – One More Night
2. (2.) Psy – Gangnam Style
3. (3.) Fun – Some Nights
4. (5.) Rihanna – Diamonds
5. (11.) Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together
6. (4.) Ke$ha – Die Young
7. (7.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
8. (6.) Justin Bieber feat. Big Sean – As Long as You Love Me
9. (8.) Alex Clare – Too Close
10. (9.) Ne Yo – Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself)

One More Night johtaa Hot 100 -listaa jo kahdeksatta viikkoa ja Gangnam Style keikkuu kakkosena seitsemättä. Vielä hetki joudutaan odottamaan ennen kuin Rihannan Diamonds ohittaa ne. Riittävätkö Diamondsin eväät ykköseksi asti? Veikkaan, että riittävät. Taylor Swiftin We Are Never Ever Getting Back Together sai taas myyntipisteitä ja palasi kärkikymmenikköön viidenneksi.
Florida Georgia Linen Cruise kipusi 24–20. Hunter Hayes voitti CMA-kekkerissä parhaan uuden artistin palkinnon ja Wanted käänsi suuntansa 41–23. Se on parhaimmillaan käynyt sijalla 16.
The Band Perryn uusi biisi Better Dig Two debytoi 53:ntenä. Sisarustrion If I Die Young (2010) kehittyi isoksi hitiksi ja ylsi Hot 100 -listallakin 14:nneksi.


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Taylor Swift – Red
2. (-) Meek Mill – Dreams and Nightmares
3. (-) Rod Stewart – Merry Christmas Baby
4. (3.) Jason Aldean – Night Train
5. (2.) Kendrick Lamar – Good Kid, M.A.A.D City
6. (-) Toby Keith – Hope on the Rocks
7. (4.) Mumford and Sons – Babel
8. (-) Neil Young and Crazy Horse – Psychedelic Pill
9. (-) Trans-Siberian Orchestra – Dreams of Fireflies (EP)
10. (11.) Little Big Town – Tornado

Taylor Swiftin Redin myynti putosi tietenkin rutkasti, mutta 344 000 kpl oli silti yli tuplasti Meek Millin esikoisalbumin saavuttama määrä. Red on jo vuoden toiseksi ostetuin albumi, ja se ostetuin eli Adelen 21 leijuu omissa korkeuksissaan yli neljän miljoonan saldollaan.
Meek Millin Dreams and Nightmares debytoi siis kakkosena. Räppäri on hankkinut kannuksia muun muassa Rick Rossin taustajoukoista.
Rod Stewart on Great American Songbook -sarjansa ja sen johdannaisten ansiosta 2000-luvun menestyneimpiä artisteja ja uusi joululevy jatkaa samalla linjalla. Merry Christmas Baby nappasi hienosti kolmannen sijan ja on Stewartille jo kahdeksas top ten -albumi tällä vuosituhannella ja 16. kaikkiaan. Hän on siis albumimenestyksessä mitaten suositumpi kuin koskaan. Neljästä ykkösestä viimeisin on Still the Same: Great Rock Classics of Our Time (2006).
Toby Keithin ja Neil Youngin tuoreimmat albumit debytoivat kuudentena ja kahdeksantena. Psychedelic Pill on Youngille jo toinen top ten -albumi tänä vuonna, sillä Americana kävi neljäntenä kesällä. Keithille Hope on the Rocks on kaikkiaan 12. top ten -lätty.
Monet kantrialbumit hyötyivät Country Music Awards -kemuista. 36–13 noussut Eric Churchin Chief (#1, 2011) jopa tuplasi myyntinsä.
USA:ssa suosittu Trans-Siberian Orchestra julkaisee joulun alla säännällisesti jotain tai sitten heidän vanhat albuminsa palaavat mukaan kuvioihin. Nyt vuorossa on uusi, EP-mittainen Dreams and Fireflies (On a Christmas Night), joka debytoi yhdeksäntenä. Ryhmällä on hämmästyttävästi vasta kaksi top ten -albumia, kuparisen rikkoi Night Castle (#5, 2009), vaikka levyjä on myyty miljoonittain.
Rockyhtye Flyleafin New Horizons debytoi 16:ntena. He ovat yltäneet kahdeksanneksikin, Memento Mori -albumilla (2009). Calvin Harris on ensimmäistä kertaa top 40:ssä 18 Monthsin napattua 19. tilan.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Robbie Williams – Candy
2. (2.) Labrinth featuring Emeli Sandé – Beneath Your Beautiful
3. (-) The Wanted – I Found You
4. (5.) Adele – Skyfall
5. (4.) Swedish House Mafia feat. John Martin – Don’t You Worry Child
6. (7.) Psy – Gangnam Style
7. (3.) Wiley feat. Ms. D, Skepta & JME – Can You Hear Me (Ayayaya)
8. (8.) Rihanna – Diamonds
9. (-) Misha B – Do You Think of Me
10. (47.) Rita Ora – Shine Ya Light

Robbie Williamsin Candy jatkoi singlelistan kärjessä. Viikon korkein uutuus on The Wantedin I Found You, joka debytoi kolmantena. Bändi on jo tottunut sijoituksiin kärkikolmikossa, sillä I Found You on heidän seitsemäs palkintopallille yltänyt singlensä. Ykkösiä on kaksi: All Time Low (2010) sekä USA:ssakin jättihitiksi noussut Glad You Came (2011).
Kykykisasta levyttämään päässyt Misha B nappasi uransa ensimmäisen top ten -paikan Do You Think of Men yllettyä yhdeksänneksi. Home Run piipahti sijalla 11 menneenä kesänä. Misha B:n kannoille loikkasi Rita Ora tuoreella hittiehdokkaallaan Shine Ya Light (47–10). Se on Oran neljäs top ten -menestys ja kaikki kolme aiempaa olivat ykkösiä.
Sub Focus saavutti uransa kirkkaasti komeimman listasijoituksen Tidal Waven debytoitua 12:ntena. Biisillä vieraileva Alpines on listan ensikertalaisia, Sub Focusilla oli tätä ennen kaksi top 40 -käyntiä. Ura siis hyvässä nosteessa.
Christina Aguilera on sen sijaan nähty paljon korkeammallakin kuin 16. tilalla, jolle asettui Your Body. Aguileralla on 15 top ten -singleä, joista neljä ykköstä, mutta viimeisimmästä ykkösestä on jo vajaat kymmenen vuotta (Beautiful, 2003).
I Won’t Give Up (67–20) tuntuu seuraavan Jason Mrazin edellisen megahitin I’m Yoursin (2008) jalanjälkiä kaikin tavoin: molemmat soivat usein eri yhteyksissä televisiossa ja molempien korkein sijoitus on 11:s. Toistaiseksi. Nämä kaksi ovat myös Mrazin ainoat listasinglet.
Willy Moonin Yeah Yeah debytoi 34:ntenä, Sneakbon Zim Zimma 35:ntenä ja Gabrielle Aplinin The Power of Love 36:ntenä. Kaikki ovat ensimmäistä kertaa mukana top 40:ssä. Viimeksi mainitusta Frankie Goes to Hollywood -coverista tullee iso menestys: onhan se jo perinteiseksi myyntivaltiksi koetun John Lewisin joulumainoksen taustamusiikkia. Frankie Goes to Hollywoodin alkuperäisesitys valloitti listan joulukuussa 1984.
Top 40:n täydensi Pinkin uusi hitti Try, joka petrasi viisi sijaa edellisviikosta.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Robbie Williams – Take the Crown
2. (-) André Rieu – Magic of the Movies
3. (-) JLS – Evolution
4. (1.) Calvin Harris – 18 Months
5. (-) Military Wives – Stronger Together
6. (3.) Emeli Sandé – Our Version of Events
7. (2.) Kylie Minogue – The Abbey Road Sessions
8. (9.) Paloma Faith – Fall to Grace
9. (7.) Mumford and Sons – Babel
10. (-) Andrea Bocelli – Opera

Robbie Williams saavutti 12. top ten -albuminsa ja peräti kymmenennen ykkösensä Take the Crownin debytoitua ylivoimaisesti Britannian albumilistan kärjessä. Kymmenen ykköstä on paljon, muttei vielä lähellä ennätystä: The Beatlesillä on 15 ykkösalbumia.
André Rieu on orkesterinsa kanssa kärkkäänä joulumarkkinoilla. Magic of the Movies on viulistin neljäs top ten -albumi ja toinen kakkoseksi yltänyt. Saman sijoituksen saavutti Forever Vienna (2010).
Kokonaan uuden kärkitrion täydensi JLS:n neljäs albumi Evolution. Ryhmä julkaisee uuden albumin joka vuosi, mutta trendi on ollut laskeva niin myynnin kuin listasijoitusten suhteen: 1, 2, 2 ja 3.
Keväällä ykkösenä piipahtanut Military Wives -kokoonpano joutui nyt tyytymään viidenteen sijaan melko laimeasti nimetyllä Stronger Together -albumillaan. Rieun ja Military Wivesin kanssa samaa ostajakuntaa tavoittelee myös Andrea Bocelli. Nyt kymmenentenä näyttäytyvä Opera on miehen seitsemäs top ten -albumi, mutta kolmatta sijaa korkeammalle hän ei ole päässyt (Cieli di Toscana, 2001).
Kärkikympistä pitää huomioida myös Paloma Faithin toinen albumi Fall to Grace, joka onnistui uutuuksien puristuksessa nousemaan sijan kahdeksanneksi. Aikoinaan kakkosena käynyt levy on kivasti matkalla esikoista myydymmäksi jahka joulumyynti toden teolla lähtee liikkeelle.
Radiotähti Chris Moylesin kuningasidea levyttää kavereiden kanssa toi hänelle jo toisen top 20 -merkinnän The Difficult Second Albumin debytoitua 13:ntena. Sen taakse jäi muun muassa hieman meritoituneempi Aerosmith, jonka Music from Another Dimensionin 14. tila saattaa kuulostaa vaisulta, mutta bändin diskografiasta löytyy ainoastaan kuusi top ten -albumia eikä yhtään ykköstä. Heidän ensimmäinen lista-albuminsa ylipäätään oli vasta Permanent Vacation (#37, 1987).
Rita Oran esikoinen nousi X Factor -esiintymisen ansiosta 44–16. Ne-Yo tykkää Taylor Swiftin lailla punaisesta, mutta R.E.D. (17) ei onnistunut hivuttautumaan samaan tapaan hänen kolmanneksi top ten -albumikseen.

Ei kommentteja: