lauantai 22. syyskuuta 2012

Vielä riittää virtaa

Hot 100 -listan top 50:n alapuolella saattaa keikkua pitkäänkin kappaleita, jotka kasvattavat pisteitään ja siten ylittävät 20 viikon kynnyksen. Tällä viikolla sellaisia on mukana kaksi: Of Monsters and Menin Little Talks (53. sija, 24 viikkoa) ja Linkin Parkin Burn It Down (66, 22 viikkoa). Ne ovat siis mukana, koska kasvattivat jonkin osa-alueen pisteitään edellisviikosta.

Little Talks on On-Demand -listalla 19:ntenä, Burn It Downin sitkeyden syy piilee radiopuolella, sillä se on hiljalleen noussut Pop Songs -listan 25:nneksi.

Selvitykseksi: Kappale tipahtaa ulos Hot 100 -listalta, jos se on sijoilla 51–100, sillä on yli 20 listaviikkoa ja sen pisteet ovat laskussa.

Maroon 5:n One More Night kipusi Hot 100 -listan kärkeen olematta ykkösenä millään osa-alueella. Taylor Swiftin We Are Never Ever Getting Back Togetheriä ei ole päästetty streaming-palveluihin lainkaan, mikä osaltaan eväsi siltä ykkössijan tämän viikon listalta. Levy-yhtiö haluaa ehkä saada digisinkkuja mahdollisimman paljon kaupaksi. Listaintoilijoiden mieleen palaa 1990-luku, jolloin monia kappaleita ei julkaistu myyntiin, koska haluttiin suunnata kysyntää albumeihin.

Gleen tähti alkaa olla laskussa, sillä ohjelman neljäs kausi alkoi siten, että ainoastaan versio Imagine Dragonsin It's Timesta debytoi Hot 100 -listalla 95:ntenä. Se toisaalta osaltaan vauhditti alkuperäisen 33:nneksi.

Myös albumilistalla nähdään muutamia aikamoisia menneiden aikojen tähtien sukelluksia: DMX:n Undisputed jäi kuuden top 2 -albumin jälkeen 19:nneksi, Hoobastankin Fight or Flight neljän top 30 -albumin jälkeen 66:nneksi ja Melissa Etheridgen 4th Street Feeling tipahti 18–62.

Näihin verrattuna Pet Shop Boysin Elysiumin debyytti 44:ntenä sekä se, että Natasha Bedingfield kelpaa yhä Hot 100 -listalle (vierailu Lifehousen Between the Raindropsilla), ovat ihan hyviä saavutuksia.

Ei kommentteja: