keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Täyskymppi Rihannalle

Jenkkien latausmyynneistä (eli sinkkumyynneistä) on viime aikoina puhuttu Suomenkin mediassa, kun Taylor Swiftin We Are Never Ever Getting Back Togetherin avausviikko ylitti uutiskynnyksen. Tästä inspiroituneena aloin tutkia, ketkä ovat saavuttaneet eniten myyntimenestyksiä USA:ssa digiaikana (yleisesti tulkitaan alkaneen vuodesta 2005).

Katselmuksessa menestyivät parhaiten artistit, jotka ovat olleet huipulla lähes koko tuon ajan. Jos lasketaan vierailut, Rihannalla on kymmenen yli kolme miljoonaa kappaletta myynyttä singleä, joista seitsemällä hän on johtava artisti. Kanye Westillä on kahdeksan (neljä vierailua) ja viime vuosina Hot 100 -listan ykkössijoja Rihannan lailla rohmunneella Katy Perryllä seitsemän, kaikki hänen omissa nimissään.

Kuudessa ovat Black Eyed Peas, Lady Gaga sekä yllättäen Bruno Mars ja Ludacris. Ludacrisilla on suhteessa runsaasti vierailuja, mutta Gagalla sekä Black Eyed Peasillä ei yhtään.

Viiteen ovat yltäneet popräppärit Akon, Pitbull sekä Flo Rida, neljään Eminem, Kesha, T-Pain, Lil Wayne sekä Timbaland. Taylor Swiftillä on kolme, samoin muun muassa Adelella, Beyoncélla, Justin Timberlakella ja Usherilla.

Rihanna on siis viime vuosien suurimpia poptähtiä, mutta yksikään hänen kymmenestä hitistään ei ole kymmenen ajanjakson myydyimmän joukossa.

Rihannan hitit aikajärjestyksessä: Umbrella, Don’t Stop the Music, Live Your Life, Disturbia, Run This Town, Only Girl (In the World), What’s My Name, Love the Way You Lie (myydyin), S&M ja We Found Love.

Ei kommentteja: