sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Listakatsaus, vko 37


Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Flo Rida – Whistle
2. (1.) Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together
3. (4.) Maroon 5 – One More Night
4. (3.) Ellie Goulding – Lights
5. (5.) Fun – Some Nights
6. (11.) Neon Trees – Everybody Talks
7. (7.) Katy Perry – Wide Awake
8. (9.) Owl City and Carly Rae Jepsen – Good Time
9. (10.) Justin Bieber feat. Big Sean – As Long as You Love Me
10. (6.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe

Hot 100 -listalla nähtiin kiinnostavia liikahduksia. Aiemmin viikon hallinnut Flo Ridan Whistle palasi ykköseksi ohi Taylor Swiftin hitin, Maroon 5:n One More Night eteni jo kolmanneksi ja Neon Trees saavutti uransa ensimmäisen top ten -hitin Everybody Talksin noustua kuudenneksi. Viimeksi mainitun soisi menestyvän meilläkin.
Jason Mrazin pitkäikäinen I Won’t Give Up on jälleen nousussa yli 30 viikkoa listadebyyttinsä jälkeen. Parhaimmillaan kahdeksantena käynyt hitti merkkautti 25–22. Hunter Hayesin Wanted askelsi ylemmäs kuin aiemmin: 26–24.
The Lumineersin Ho Hey sekä Matchbox Twentyn She’s So Mean etenivät top 40:iin (42–37 ja 53–40). The Lumineersin esikosalbumikin hiipi tahollaan toistaiseksi parhaalle sijalleen 11:nneksi, Matchbox Twentyn albumi tavoittelee ensi viikolla ykköspaikkaa.
OneRepublicin paluusingle Feel Again debytoi 61:ntenä. Ryan Tedderin luotsaamalla ryhmällä on kolme top ten -merkintää. Passion Pit sai ensimmäisen Hot 100 -hittinsä Take a Walkin punnerrettua 99:nneksi.
Ihan hauska sattumus nähdään sijoilla 63 ja 64: Imagine Dragonsin It’s Timea peesaa David Guettan I Can Only Imagine.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) TobyMac – Eye on It
2. (-) Slaughterhouse – Welcome to: Our House
3. (1.) Trey Songz – Chapter 5
4. (3.) Various Artists – NOW 43
5. (-) Alanis Morissette – Havoc and Bright Lights
6. (6.) Maroon 5 – Overexposed
7. (2.) 2 Chainz – Based on a T.R.U. Story
8. (21.) Carrie Underwood – Blown Away
9. (11) Fun – Some Nights
10. (12.) Adele – 21

TobyMacin (oik. Toby McKeehan) nimi ei sano eurooppalaisille juuri mitään, mutta hän on melko iso tekijä Yhdysvalloissa. Miehen edellinen studioalbumi Tonight (#6, 2010) myi kultaa ja nyt Eye on It debytoi ykkösenä. Meille Mac on tutumpi ehkä DC Talkin riveistä. Bändi sai aikoinaan ihan pienenpienen radiohitin kappaleesta Consume Me (1999). Soolona TobyMac on saavuttanut nyt kolme top ten -albumia.
Eminemin suojissa levyttänyt Slaughterhouse debytoi kakkosena esikoisalbumillaan Welcome to Our House. Ryhmän tunnetuimpia jäseniä ovat Joe Budden sekä Royce da 5’9’’, joka kävi viime vuonna ykkösenä Eminemin kanssa Bad Meets Evil -nimen alla.
Alanis Morissetten Havoc and Bright Lights nappasi kivasti viidennen sijan, mutta avausviikon myyntiä voidaan pitää pienenä pettymyksenä. Flavors of Entanglement (2008) debytoi kahdeksantena, mutta myi huomattavasti enemmän ensimmäisellä viikollaan. Melko harvakseltaan levyttävä Morissette saavutti aikoinaan kolme perättäistä ykköstä (Jagged Little Pill, Supposed Former Infatuation Junkie ja Under Rug Swept) ja kaikki hänen uutta materiaalia sisältävät studiolevynsä vuoden 1995 jälkeen ovat yltäneet top teniin.
Carrie Underwoodin Blown Away palasi parin kuukauden tauon jälkeen top kymppiin nimibiisin menestyksen sekä iTunesin alen ansiosta. Se on myynyt kultaa. Funin Some Nights (#3, 2012) eteni pari sijaa ysiksi ja Adelen 21:kin palasi viettämään 79. viikkonsa kärkikymmenikössä.
Circa Survive nettosi uransa toisen top 20 -albumin Violent Wavesin debytoitua 15:ntenä. Blue Sky Noise (2010) jaksoi 11:nneksi. R’n’b-laulaja Tamian Beautiful Surprise debytoi 23:ntenä. Hänet muistetaan ennen kaikkea isosta Hot 100 -hitistä Stranger in My House (#10, 2001). Neito lauloi myös Fabolousin hitillä Into You (#4, 2003). Albumilistalta Tamialla ei ole yhtään top ten -sijoitusta. More (2004) kävi 17:ntenä.
Kristillisen musiikin supertähden Chris Tomlinin And If Our God Is for Us (#17, 2010) loikkasi yllättäen 68–20. Lätty hätyyttelee kultalevyrajaa.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Ne-Yo – Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself)
2. (-) The Script featuring will.i.am – Hall of Fame
3. (-) Pink – Blow Me (One Last Kiss)
4. (1.) Little Mix – Wings
5. (2.) Sam and the Womp – Bom Bom
6. (5.) Owl City and Carly Rae Jepsen – Good Time
7. (4.) Public Enemy – Harder Than You Think
8. (8.) Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together
9. (3.) Rita Ora – How We Do (Party)
10. (14.) Fun – Some Nights

Kun luin Ne-Yon uuden sinkun nimen Let Me Love You, ensireaktioni oli, etteikö mies muista kirjoittaneensa Mariolle samannnimisen jättihitin. Ilmeisesti muisti, koska perään ilmestyi pitkä alaotsikko Until You Learn to Love Yourself. Tanssipophitistä tuli tällä viikolla Ne-Yon uran viides ykkönen ja peräti kymmenes top ten -single. Hän on menestynyt paremmin Britanniassa kuin kotimaassaan USA:ssa, missä ykkösiä on vain kaksi: So Sick (2006) sekä Give Me Everything (2011).
Ihmeellisen isoksi nimeksi kehittynyt The Script vei uuden Hall of Fame -singlensä kakkoseksi asti. Se sivuaa bändin parasta sijoitusta, ensimmäinen hopeatila tuli The Man Who Can’t Be Movedin (2008) myötä. The Scriptin top ten -saldo näyttää nyt kolmea. Hall of Famella vierailevalla Will.i.amillä on tältä vuodeltakin This Is Loven ykkössija.
Kolmen kovan kamppailussa pronssille jäi Pinkin Blow Me (One Last Kiss), mutta sekin on erinomainen saavutus ottaen huomioon, että neidon toissasyksyistä kokoelmaa maustaneet Raise Your Glass ja Fuckin’ Perfect pääsivät vain sijoille 13 ja 10. Pinkin listaura on jo nyt huima, 16 top ten -singleä, joista kolme ykköstä: Lady Marmalade (2001), Just Like a Pill (2002) ja So What (2008).
Fun sai toisen top ten -hittinsä Some Nightsin loikattua 14–10 ja Cherylin Under the Sun nousi 24–15.
Flo Ridan Whistle on ollut kesän suurimpia hittejä, mutta nyt I Cry joutuu tosissaan kamppailemaan paikasta top viidessä. Se debytoi 11:ntenä, mutta noussee ensi viikolla jonkin verran.
Plan B:n Deepest Shame seuraa kuudentena käynyttä Ill Manorsia sijalle 27. Professor Greenin uusi single Avalon debytoi 36:ntenä. Miehellä on ykkönenkin, Read All About It (2011), jonka kertosäkeen laulanut Emeli Sandé vei vastikään oman soolotulkintansa kolmanneksi.
Albumijulkaisu toi The Vaccinesin Teenage Iconin sijalle 39. Bändi ei ole vielä käynyt top 30:ssa, mutta top 40 -singlejä on jo neljä.


Britannian albumit Top 10

1. (-) The Vaccines – Come of Age
2. (-) Two Door Cinema Club – Beacon
3. (1.) Rita Ora – ORA
4. (2.) Emeli Sandé – Our Version of Events
5. (-) Ronan Keating – Fires
6. (7.) Plan B – Ill Manors (Soundtrack)
7. (5.) Paloma Faith – Fall to Grace
8. (-) Mark Knopfler – Privateering
9. (3.) Of Monsters and Men – My Head Is an Animal
10. (-) Scouting for Girls – The Light Between Us

Viime vuonna debytoineen The Vaccinesin kakkosalbumi Come of Age nappasi Britannian albumilistan ykkössijan. Heidän esikoisensa What Did You Expect from The Vaccines ylsi neljänneksi ja on myynyt platinaa.
Two Door Cinema Clubin parin vuoden takainen Tourist History kehittyi sleeper-hitiksi ja nousi korkeimmalle sijalleen 24:nneksi vasta viime vuonna. Nyt Beacon debytoi kakkosena ja on siis heidän ensimmäinen top ten -albuminsa.
Ronan Keating jaksaa yhä viehättää soolourallaan ihan kivasti. Hän ei ole ylittänyt Ronan-albuminsa menestystä (#1, 2000), mutta toisaalta piipahtanut kärkikymmenikössä jo seitsemästi ja ykkösiä on peräti neljä – esikoisen lisäksi Destination (2002), Boyzonen alkuvuosiin asti viittaava 10 Years of Hits (2004) sekä äitienpäivän täsmäisku Songs for My Mother (2009).
Vielä pidempi ura on takanaan Mark Knopflerilla, joka ei kotimaassaan ole ollut mikään megamyyjä. Sooloalbumit eivät ole päässeet neljättä sijaa korkeammalle (Sailing to Philadelphia, 2000). Privateeringin kahdeksas tila on kuitenkin jo Knopflerin seitsemäs top ten -merkintä, joten meno on ollut tasaista.
Scouting for Girlsin uusi single Summertime in the City jäi katastrofaalisesti tahollaan top 75:n hännille eikä The Light Between Us -kolmosalbumin kymmenes tila juuri mairittele ykkös- ja kakkossijan perään.
Rob Thomasin paimentama Matchbox Twenty palasi viiden vuoden levytystauolta 14:nneksi, joka on bändin paras listasijoitus. Albumin nimi on North. Sekä Mad Season (2000) että More Than You Think You Are (2003) ylsivät sijalle 31.
Milkin Tales from the Thames Delta debytoi 31:ntenä ja pari sijaa siitä jäi Cat Powerin Sun. Laulajattaren edellinen studioalbumi Jukebox (2008) pääsi pykälän ylemmäs. The XX:n esikoinen (#3, 2010) loikkasi 75–40. Heidän uusi albuminsa lienee ensi viikon ykkönen.

1 kommentti:

Markus kirjoitti...

Sellainen korjaus tuohon XX-ennustukseen, että toki The Scriptin albumi on ylivoimainen suosikki ensi viikon ykköseksi.