sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Listakatsaus, vko 26


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
2. (2.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
3. (3.) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
4. (9.) Katy Perry – Wide Awake
5. (4.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
6. (5.) One Direction – What Makes You Beautiful
7. (6.) Nicki Minaj – Starships
8. (8.) Rihanna – Where Have You Been
9. (7.) Flo Rida featuring Sia – Wild Ones
10. (10.) Justin Bieber – Boyfriend

Carly Rae Jepsenin Call Me Maybe ei aio luovuttaa Hot 100 -listan paalupaikkaansa ihan heti, mutta jähmeän kevään jälkeen muille top ten -jyrille alkaa ilmaantua haastajia. Katy Perryn Wide Awaken nousu neljänneksi yllättää ja ei yllätä, mutta joka tapauksessa se on jo kahdeksas top 5 -lohkaisu Teenage Dream: The Complete Confection -albumilta. Aivan valtava saavutus, vaikkakin siis ”vain” kuusi niistä on alkuperäiseltä Teenage Dreamiltä. Konstikasta.
Justin Bieberin ja Big Seanin As Long as You Love Me debytoi 21:ntenä. Big Sean on mukana myös Kanye Westin Mercyllä, joka nousi ensimmäistä kertaa top 20:iin sijalle 19.
Neon Treesin Everybody Talks kipusi 30–24 ja Demi Lovaton Give Your Heart a Break 34–26. Dierks Bentley on saamassa jälleen yhden ison kantrihitin 5-1-5-0:n noustua 48–40, One Directionin toinen hitti One Thing eteni 54–47 ja folkrock-bändi The Lumineersin listadebyytti Ho Hey loikkasi 90–73.
Cher Lloydin Want U Back ei pärjännyt brittilistoilla aivan yhtä hyvin kuin esikoishitti Swagger Jagger (ykkönen), mutta debytoi nyt USA:ssa 75:ntenä. Matchbox Twentyn paluusingle She’s So Mean ilmaantui 90:nneksi. Rob Thomasin johtamalla pehmorockryhmällä on jo kuusi top ten -hittiäkin, joista yksi ykkönen, Bent (2000).


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Usher – Looking 4 Myself
2. (-) Rush – Clockwork Angels
3. (1.) Adele – 21
4. (-) Josh Turner – Punching Bag
5. (-) Ed Sheeran – +
6. (6.) One Direction – Up All Night
7. (4.) Neil Young and Crazy Horse – Americana
8. (2.) Alan Jackson – Thirty Miles West
9. (15.) Soundtrack – Rock of Ages
10. (-) Waka Flocka Flame – Triple F Life: Fans, Friends and Family

Usher saavutti neljännen albumilistan ykkösensä Looking 4 Myselfin tupsahdettua kärkeen. Sitä ostettiin Usherin mittapuulla yllättävän nihkeästi, vain 128 000 kpl.
Myös Rushin Clockwork Angels ylitti sadan tuhannen rajan. Sen kakkostila sivuaa bändin parasta, joka tuli Counterpartsilla (1993). Top ten -albumeita kanadalaisilla on jo tusina.
Kantrilaulaja Josh Turner näyttäytyy top tenissä nyt neljättä kertaa.Punching Bagin nelostila on miehen uran toiseksi paras, Your Man (2006) ylsi kakkoseksi.
Brittitähti Ed Sheeran on ehta tulokas albumilistan kärkipäässä. + on myynyt kotimaassaan jo pitkälti toista miljoonaa ja aloitti nyt USA:ssa sijalta viisi.
Tom Cruise laulaa kahdeksalla Rock of Ages -leffan soundtrackin kappaleella. Albumi kiipesi yhdeksänneksi ohi Waka Flocka Flamen toisen virallisen studiotekeleen. Triple F Life seuraa kuudentena piipahtanutta Flockaveliä (2011).
Metricin Synthetica debytoi 12:ntena, joka on heidän parhaansa. Now-tuotteen kantrisarjan viides osa nappasi 15. sijan, joka on jatkumolle jo neljäs top 20 -noteeraus. Grace Potter and the Nocturnals kohensi toisellaan pari sijaa esikoisensa 19. tilaa (2010). Räppäri Kid Ink täydensi top 20:n.
Talk show -juontaja Jimmy Fallon ylsi ensimmäistä kertaa top 40:iin Blow Your Pants Offin napattua 25. tilan.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
2. (1.) Cheryl – Call My Name
3. (2.) Flo Rida – Whistle
4. (-) Stooshe – Black Heart
5. (4.) Coldplay featuring Rihanna – Princess of China
6. (5.) Rudimental feat. John Newman – Feel the Love
7. (6.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
8. (10.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
9. (8.) Usher – Scream
10. (14.) Paloma Faith – Picking Up the Pieces

Maroon 5:n ja Wiz Khalifan jättihitti Payphone kykeni siihen, mihin pitkälti toista miljoonaa myynyt Moves Like Jagger ei ja jyräsi odotetusti singlelistan ykköseksi. Adam Levinen johtamalla popyhtyeellä oli tätä ennen kaksi kakkossijaa, Moves Like Jaggerin lisäksi Makes Me Wonder (2007), mutta nyt siis tuli viimein se paalukin.
Wiz Khalifalle ykköspaikka on niin ikään ensimmäinen. USA:n keulilla käynyt Black and Yellow ylsi viidenneksi viime vuonna.
Tyttöryhmä Stooshe petrasi pykälällä ensimmäisen hittinsä Love Men viidettä sijaa. Black Heart ennakoi loppukesästä ilmestyvää esikoisalbumia.
Muita uutuuksia top 40:iin ei päässytkään, joten lopetetaan nousijoihin. Katy Perryn Wide Awake on tutusti matkalla melko korkealle ja viettää tämän viikon sijalla 12. Aviciin Silhouettes paransi enkkaansa 26–22.
Justin Bieberin Boyfriend kipusi albumijulkaisun ansiosta 42–31 ja Florence and the Machinen Shake It Out muista syistä 49–40. Mainittujen parhaat sijoitukset ovat toinen ja 12:s.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Justin Bieber – Believe
2. (-) Cheryl – A Million Lights
3. (5.) Paloma Faith – Fall to Grace
4. (6.) Emeli Sandé – Our Version of Events
5. (2.) Amy Macdonald – Life in a Beautiful Light
6. (1.) Gary Barlow and The Commonwealth Band – Sing
7. (7.) Ed Sheeran – +
8. (3.) Usher – Looking 4 Myself
9. (4.) Coldplay – Mylo Xyloto
10. (8.) Bee Gees – Number Ones

Bieberin Believe löi niukasti Cherylin A Million Lightsin kamppailussa Britannian albumilistan kruunusta. Bieberille ykkössija on ensimmäinen, Cheryl (Cole) on saanut aiemmin jo kaksi soolona ja pärjännyt hyvin Girls Aloudin kanssa.
Bieber oli tätä ennen yltänyt kolmanneksi My Worlds -albumillaan (2010) ja joulu- sekä remix-levyllään top 20:iin.
Muita uutuuksia ei top teniin päässytkään. Carrie Underwood saavutti kirkkaasti uransa parhaan brittilistasijoituksen, kun Blown Away debytoi 11:ntenä. Se on kantritähden ensimmäinen top 40 -suoritus ja top 75 -albumi ylipäätään.
Slashin Apocalyptic Love ilmestyi fyysisesti vasta nyt ja palasi 12:nneksi. Se ehti käydä digijulkaisuna jo 27:ntenä. Rocktähdellä ei ole vielä yhtään top ten -albumia. Indiebändi Reverend and the Makersiltä niitä löytyy yksi, nyt heidän kolmas albuminsa debytoi 16:ntena.
Smashing Pumpkinsin paluu Oceania noteerattiin 19. tilan arvoisesti, mikä on melko kesy sijoitus verrattuna Zeitgeistin (2007) nelossijaan. Billy Corgan ei ole vielä käynyt ykkösenä, mutta top tenissä kurpitsat on nähty viisi kertaa, ja nelosena peräti kolmesti.
Korkean profiilin keikat nostivat Jay-Z:n ja Kanye Westin Watch the Thronen taas top 20:iin (29–20). Muitakin nousijoita on rutkasti, mainittakoon niistä Trainin California 37, joka elpyi 60–32.

Ei kommentteja: