maanantai 21. toukokuuta 2012

Surua, pettymyksiä ja pyöreitä


En ollut ainoa, joka hieraisi silmiään nähdessään Gossipin uuden A Joyful Noise -albumin brittilistasijoituksen: 47. Myönnettäköön, Beth Ditton bändi ei ole enää laajan yleisön silmissä kovin kiinnostava eivätkä he ole koskaan saaneet kovin isoja hittejä, mutta Standing in the Way of Control oli sentään top ten -single (#7, 2007) ja samanniminen albumi myi kultaa yltäen parhaimmillaan 22:nneksi. Music for Menin (#18, 2009) Heavy Crosskin oli top 40 -menestys.

Ihan yhtä huonosti ei mene Madonnalla – MDNA ylsi sentään albumilistan ykköseksi ja on yhä top 40:ssä – mutta Girl Gone Wildin 73. tila singlelistalla kurtistaa varmaan hänenkin kulmiaan. Vielä muutama vuosi sitten mikä tahansa Madonna-sinkku ainakin kävi top tenissä.

Torstaina menehtyneen Donna Summerin uran ainoa ykkönen I Feel Love palasi sinkkulistan 45:nneksi. Se oli jo entuudestaan siitä harvinainen biisi, että on noussut top 75:een kolmena eri saman artistin esittämänä versiona: ykköseksi vuonna 1977, Patrick Cowleyn remiksauksena 21:nneksi vuonna 1982 ja uudelleen levytettynä kahdeksanneksi vuonna 1995.

I Feel Lovea on OCC:n mukaan myyty yhteensä yli miljoona kappaletta. Myös Gotyen ja Kimbran Somebody That I Used to Know rikkoi tuon maagisen rajan. Ennustan biisistä tulevan Britannian ostetuimman sitten Will Youngin Anything Is Possible / Evergreen -singlen (2002).

Abban Gold (#1, 1992) ei ole tyytynyt ihan niin vähään: sitä on ostettu jo viisi miljoonaa kappaletta ja se on Britannian kolmanneksi myydyin albumi.

Glee Cast saavutti sadan top 75 -biisin rajapyykin It's All Coming Back to Me Now'n napattua 69. tilan. TV-sarjan kaarti on brittilistahistorian eniten top 75 -merkintöjä netonnut yhtye.

Ei kommentteja: