maanantai 14. toukokuuta 2012

Kolme kummajaista


Brittilistat ovat jähmettyneet puolen vuosikymmenen takaisesta, mutta joskus (sinkkulistalle lähinnä kilpailujen ja mainosten ansiosta) sinne nousee listamielessä yllättäviä nimiä. Tällä viikolla bongasin kolme erikoista: singlelistalta Tom Pettyn ja Engelbert Humperdinckin sekä albumilistalta My Bloody Valentinen.

Tom Pettyn Free Fallin' ilmestyi ensimmäisen kerran kauppoihin marraskuussa 1989. Se vietti kaksi viikkoa top 75:ssä sijoilla 74 ja 64. Tällä viikolla se palasi 22 ja puolen vuoden tauon jälkeen 59:nneksi, joka on siis sinkun korkein sijoitus. Taustalla piilee Max Milner -nimisen The Voice -kilpailijan esitys. Tätä ennen Pettyn viimeisin sinkkulistamerkintä oli vuodelta 1994.

Yhdistyneiden Kuningaskuntien 75-vuotias euroviisuedustaja Humperdinck on nähty singlelistalla myös 2000-luvulla, mutta hänenkin edellisestä uudesta listasinglestä ehti kulua 12 vuotta. Välissä Release Men uudelleenjulkaisu (2004) kävi 51:ntenä. Love Will Set You Free debytoi 64:ntenä. Jos biisi menestyy itse kisoissa, se saattaa kohota ihan kunnon hitiksikin. Humperdinck on historian iäkkäimpiä uudella materiaalilla listalle päässeitä artisteja.

My Bloody Valentine päätyi tietenkin albumilistalle ja jopa kolmen (uudelleen)julkaisun voimin. EP's 1988–1991 debytoi 33:ntena, Loveless (#24, 1991) palasi 50:nneksi ja Isn't Anything -esikoinen debytoi 24 vuotta ilmestymisensä jälkeen sijalla 61. Kaikkiaan bändi oli ennen tätä saalistanut vain kaksi albumilistaviikkoa Lovelessin ansiosta, nyt niitä tuli kertaheitolla kolme lisää! Sinkkulistalla My Bloody Valentine on viipynyt yhteensä niin ikään viisi viikkoa.

Ei kommentteja: