sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Listakatsaus, vko 19


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
2. (2.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
3. (3.) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
4. (5.) The Wanted – Glad You Came
5. (7.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
6. (6.) Flo Rida featuring Sia – Wild Ones
7. (4.) Justin Bieber – Boyfriend
8. (9.) Nicki Minaj – Starships
9. (8.) One Direction – What Makes You Beautiful
10. (10.) Kelly Clarkson – Stronger (What Doesn’t Kill You)

Gotyen ja Kimbran Somebody That I Used to Know johtaa Hot 100 -listaa kolmatta viikkoa. Kakkosena jatkaa We Are Young, joka ylitti jo neljän miljoonan myydyn sinkun rajan ja on yhä radiolistan kärjessä. Tuolla myyntivauhdilla se saattaa ennen pitkää uhata jopa historian toistaiseksi ladatuimpia biisejä I Gotta Feelingiä ja Rolling in the Deepiä.
Carly Rae Jepsenin brittiykkönen Call Me Maybe rekisteröi parhaan viikkonsa sekä myynnissä että radiosoitossa ja kipusi jo top viiteen.
Wiz Khalifan Work Hard Play Hard debytoi 17:ntenä. Räppäri on ollut pinnalla vasta toista vuotta, mutta saavuttanut jo viisi top ten -merkintää, joista yksi ykkönen (Black and Yellow).
Eric Churchin Springsteen lähestyy top 20 -kynnystä (26–23). Jennifer Lopezin Dance Again aloitti keskinkertaisesti, mutta loikkasi tällä viikolla neljä sijaa 25:nneksi, joka on sen korkein noteeraus. Ellie Gouldingin Lights on nyt top 40 -hitti (49–40). Pitbullin Back in Time, uuden Men in Black III -leffan tunnussävelmä, harppasi 65–48.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Jack White – Blunderbuss
2. (3.) Adele – 21
3. (1.) Lionel Richie – Tuskegee
4. (5.) One Direction – Up All Night
5. (-) Lee Brice – Hard 2 Love
6. (-) Kip Moore – Up All Night
7. (-) The Wanted – The Wanted
8. (6.) Nicki Minaj – Pink Friday: Roman Reloaded
9. (7.) Gotye – Making Mirrors
10. (2.) Jason Mraz – Love Is a Four Letter Word

Blunderbuss on Jack Whiten ensimmäinen jenkkiykkösalbumi minkään projektin riveissä. The White Stripes ylsi parhaimmillaan kakkoseksi (Icky Thump, 2007) ja myydyin albumi on kuudentena käynyt Elephant (2003). Blunderbussia ostettiin 138 000 kpl.
Kantrilaulaja Lee Brice on saanut uransa toistaiseksi suurimman hitin A Woman Like You -singlestä, mikä siivitti Hard 2 Loven albumilistan viidenneksi. Love Like Crazy (2010) eteni 44:nneksi.
Kip Moore on liikkeellä esikoisellaan. One Directionin albumin tapaan Up All Nightiksi nimetty lätty debytoi hienosti kuudentena. Sen sijaan The Wantedin kahdesta Euroopassa ilmestyneestä albumista koottu jenkkiesikoinen petti odotukset ja jäi seitsemänneksi. Glad You Came on sentään yltänyt Hot 100 -listan kolmoseksi.
Kantria on myös sijalla 15 Josh Abbottin bändin ansiosta. Tiësto nappasi hienosti 16. tilan Club Life Vol. 2 -albumillaan. Molemmat ovat uran parhaita noteerauksia.
The Voice -tuomareiden albumeita kaupattiin Best Buyssa halvalla, minkä seurauksena Blake Sheltonin Red River Blue loikkasi 45–21 ja Maroon 5:n Hands All Over 65–23. Välissä keikkuu r&b:tä ja hiphopia sisältävä Think Like a Man -leffan soundtrack.
Barry Manilow’n livetuotos Live in London debytoi 24:ntenä. Hänen edellinen lista-albuminsa 15 Minutes (2011) kävi seitsemäntenä. Manilow’lla on takanaan jo 40 vuoden ura.
Deucen Nine Lives debytoi 37:ntenä ja jo kertaalleen hajonneen rockyhtye Eve 6:n Speak in Code 40:ntenä. Eve 6 ei ole kertaakaan yltänyt top 20:iin, mutta jokaisella albumillaan top 40:ään. Paras on It’s All in Your Headin (2003) 27. tila.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Tulisa – Young
2. (1.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
3. (3.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
4. (-) Cover Drive – Sparks
5. (6.) Alex Clare – Too Close
6. (2.) Calvin Harris featuring Ne-Yo – Let’s Go
7. (10.) Train – Drive By
8. (5.) Jessie J featuring David Guetta – Laserlight
9. (9.) Nicki Minaj – Starships
10. (7.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know

Kreikkalaistaustainen Tulisa Contostavlos tuli ensin tutuksi N-Dubzin jäsenenä ja sittemmin X Factor -tuomarina ja tabloid-julkkiksena. Young on hänen ensimmäinen soolosinglensä ja debytoi suoraan brittilistan ykkösenä syrjäyttäen kuukauden päivät hallinneen Call Me Mayben.
Edellisellä Twilight-sinkullaan kärjessä käynyt karibialaisryhmä Cover Drive on top tenissä jo kolmatta kertaa, kun Sparks näyttäytyy neljäntenä.
Train saavutti uransa parhaan brittilistasijoituksen Drive Byn noustua seitsemänneksi. Heidän vanhempi singlensä Hey Soul Sister (#18, 2010) palasi 38:nneksi. Rihannan uusi sinkku Where Have You Been puolestaan teki paluun 21:nneksi, joka on sen toistaiseksi korkein sijoitus.
Sub Focusin Out the Blue debytoi 23:ntenä. Uran paras. Avicii sen sijaan roikkui pitkään top tenissäkin hitillään Levels (#4, 2011). Salem Al Fakirin laulama Silhouettes nappasi nyt 26. tilan. Lana Del Reyn Blue Jeans seurasi kahta top ten -sinkkua loikkaamalla 50–32 The Voice -esityksen tukemana.
James Vincent McMorrow’n Higher Love palasi 37:nneksi. Flux Pavilion pääsi Examplen avulla ensimmäistä kertaa top 40:iin, kun Daydreamer ylsi 39:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Marina and the Diamonds – Electra Heart
2. (3.) Lana Del Rey – Born to Die
3. (1.) Jack White – Blunderbuss
4. (-) Norah Jones – Little Broken Hearts
5. (2.) Adele – 21
6. (7.) Olly Murs – In Case You Didn’t Know
7. (8.) Jessie J – Who You Are
8. (9.) Emeli Sandé – Our Version of Events
9. (6.) Alabama Shakes – Boys and Girls
10. (4.) Nicki Minaj – Pink Friday: Roman Reloaded

Tulisan tapaan kreikkalaistaustaisen Marina Diamandisin kakkosalbumi Electra Heart debytoi Britannian albumilistan huipulla. Esikoinen The Family Jewels (2010) ylsi viidenneksi ja myi kultaa.
Sen sijaan Norah Jonesin myynti- ja sijaluvut ovat olleet laskevia. Come Away with Me (2002) lukeutuu 2000-luvun ostetuimpien levyjen joukkoon, mutta edellistä Jonesin omaa studioalbumia The Fallia (2009) on myyty Britanniassa vain noin 100 000 kpl. Sen alhainen listasijoitus (24) selittyy lähinnä julkaisuajankohdalla, sillä albumi ilmestyi marraskuussa.
Danger Mousen tuottama Little Broken Hearts nappasi nyt nelossijan. Se on Jonesin neljäs top ten -saavutus, kolme muuta ovat ykkösiä.
Adelen 21 ohitti maratontaulukossa Michael Jacksonin Thrillerin (1982), mistä tietenkiin revittiin otsikoita meilläkin. 21 on nyt siis Britannian tunnetun listahistorian viidenneksi myydyin levy.
Kykykisatähti Rebecca Fergusonin viime syksynä kolmantena käynyt Heaven-esikoinen kipusi 13:nneksi. Sitä on ostettu jo noin puoli miljoonaa kappaletta.
Marilyn Mansonin Born Villain tupsahti 14:nneksi. Shokkirokkareillakin on neljä top ten -sijoitusta, joista kaksi neljättä ja kaksi kahdeksatta sijaa. Edellinen The High End of Low (2009) pääsi vain 19:nneksi ja jaksoi mukana kaksi viikkoa, joten siihen nähden Born Villain menestyy ihan kivasti.
The Mystery Jetsin Radlands nappasi 40. tilan, mikä on heille melko tavallinen saavutus. Making Dens (2006) kävi 32:ntenä.

Ei kommentteja: