keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Niin lähellä mutta...

Janet Jacksonin kokoelman yhteydessä tuli esille, ettei hänellä ole ainuttakaan brittilistan ykköstä. Jackson on esiintynyt kaikkiaan 17 top kymppiin yltäneellä kappaleella, mutta paras sijoitus on kakkonen, kaksi kertaa (The Best Things in Life Are Free ja That's the Way Love Goes), ja hänellä on yhdeksän top 5:een kivunnutta hittiä. Top 10 -sinkkujen määrässä samalla viivalla on Jon Bon Jovi, jos Bon Jovin ja miehen soolosinglet lasketaan yhteen. Kakkoseksi kipusi aikanaan megaballadi Always.

Jos tutkitaan laajemmin koko top 40 -hittien lukumäärää, epäykkösten listan ykkönen on Depeche Mode. Heillä on 43 top 40 -hittiä, mutta ei ainuttakaan ykköstä, eikä edes yhtään kolmen kärkeen yltänyttä sinkkua. Neloseksi Depeche Mode on pinnistänyt kolmesti (People Are People, Barrel of a Gun ja Precious). Janet Jacksonilla top 40 -hittejä on 35 ja Jon Bon Jovilla neljäkymmentä.

Mainitsin aiemmin, että Sash!illa on artisteista, jotka eivät ole koskaan käyneet ykkösenä eniten kakkoseksi yltäneitä sinkkuja, viisi. Jossain tuli myös ilmi, että Super Furry Animalsilla on 19 top 40 -hittiä ilman kymppikärjen glooriaa. AC/DC:llä ei ole, uskokaa tai älkää, ainuttakaan top 10 -sinkkua, mutta 28 75 myydyimmän joukkoon sijoittunutta. Mutta kuka lohduttaisi jo hajonnutta Gorky's Zygotic Mynciä – kahdeksan top 75 -hittiä, muttei ainuttakaan top 40:iin sijoittunutta. Sekä Super Furry Animals että Gorky's Zygotic Mynci ovat muuten walesiläisyhtyeitä.

Lähteet: Everyhit, Polyhex, The Official UK Charts Company
Kuva: Amazon

Ei kommentteja: