sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Listakatsaus, vko 24

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) The Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
2. (2.) Lady Gaga - Poker Face
3. (5.) Pitbull - I Know You Want Me (Calle Ocho)
4. (9.) Jeremih - Birthday Sex
5. (3.) Jamie Foxx featuring T-Pain - Blame It
6. (8.) Beyoncé - Halo
7. (13.) Keri Hilson featuring Kanye West & Ne-Yo - Knock You Down
8. (7.) Kid Cudi - Day 'N' Nite
9. (12.) Sean Kingston - Fire Burning
10. (22.) Lady Gaga - LoveGame

The Black Eyed Peas pitää kärkipaikkaa yhdeksättä viikkoa, Poker Facella on tilillään saman verran viikkoja kakkospaikalla. Vuosien saatossa kakkossijalla on viihtynyt pisimpään Whitney Houstonin Exhale (Shoop Shoop) (11 viikkoa vuonna 1995). Se ylsi Poker Facen tavoin myös ykköseksi. Missy Elliottin Work It (2002) vietti aikanaan kymmenen viikkoa yltämättä kärkeen. Ennustin pari viikkoa sitten Sean Kingstonia ja Gagan LoveGamea kärkijoukkoihin ja kumpikin on nopeassa nousussa.


USA:n top 10 albumit

1. (1.) Eminem - Relapse
2. (2.) Green Day - 21st Century Breakdown
3. (7.) Soundtrack - Hannah Montana: The Movie
4. (-) Marilyn Manson - The High End of Low
5. (8.) Lady Gaga - The Fame
6. (3.) Kenny Chesney - Greatest Hits II
7. (-) Wisin & Yandel - La Revolucion
8. (-) Grizzly Bear - Veckatimest
9. (11.) Taylor Swift - Fearless
10. (12.) Rascal Flatts - Unstoppable

Kärkikaksikolle ei suhteellisen hiljaisella julkaisuviikolla löydy kunnollisia haastajia. Marilyn Mansonin uutuus möi alle 50 000 kopiota, mutta ylsi bändin parhaalle sijalle sitten vuoden 2003 listaykkösen The Golden Age of Grotesque. Reggaetonin suurkaksikko Wisin & Yandel on urallaan ensimmäistä kertaa kymppikärjessä. Grizzly Bearin Veckatimest on jälleen lisää alkuvuoden indieyllättäjien listaan.


Britannian Top 10 singlet

1. (2.) The Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
2. (1.) Dizzee Rascal featuring Armand van Helden - Bonkers
3. (-) Kasabian - Fire
4. (3.) Agnes - Release Me
5. (5.) Daniel Merriweather - Red
6. (12.) Keri Hilson featuring Kanye West & Ne-Yo - Knock You Down
7. (6.) Soulja Boy Tell'em featuring Sammie - Kiss Me Thru the Phone
8. (4.) Tinchy Stryder featuring N-Dubz – Number 1
9. (8.) The Veronicas - Untouched
10. (7.) La Roux - In for the Kill

Brittilistalla takaisin kärkeen nouseminen on melko harvinaista, mutta Boom Boom Pow'n menekki ei osoita hiipumisen merkkejä. Kolmen kärkeen yltävä rockhitti on sekin nykyisin suhteellisen harvinainen tapaus, joten Kasabianin menestys on huomioitava. Rumban haastatteluunkin hyväksytty Daniel Merriweather pitää viidettä sijaa kolmatta viikkoa putkeen perässään Keri Hilsonin erinomainen läpimurtohitti. Pet Shop Boys ei kärsi aivan U2:n kaltaisesta alamäestä sinkkujen suhteen: Love etc.:n 14. tilan jatkoksi tulevan Suomen-vieraan Did You See Me Coming yltää sijalle 21.


Britannian Top 10 albumit

1. (-) Paolo Nutini - Sunny Side Up
2. (-) Daniel Merriweather - Love and War
3. (1.) Eminem - Relapse
4. (2.) Escala - Escala
5. (-) Paul Potts - Passione
6. (4.) Lily Allen - It's Not Me, It's You
7. (3.) Green Day - 21st Century Breakdown
8. (7) Pink - Can't Take Me Home/M!ssundaztood/Try This/I'm Not Dead
9. (6.) The Prodigy - Invaders Must Die
10. (5.) Lady Gaga - The Fame

Paolo Nutinin uudesta sinkusta Candy ei ole ollut suureksi listamenestyjäksi, mutta triplaplatinaa kuitannut esikoinen vauhditti kakkoslevyn listakärkeen. Australialainen Merriweather debytoi komeasti taskussaan muutama hittisinkku. Talent-menestyjä Paul Potts julkaisi uuden levynsä ensin Yhdysvalloissa. The Pretenders palasi pitkästä aikaa Top 40:iin, kiitos kahden levyn paketin Break Up the Concrete/The Best of, joista jälkimmäinen on luonnollisesti kokoelma.

3 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Merriweatherin levy on mun mielestäni erittäin hyvä, vaikka ei olekaan saanut mitään ylistäviä arvioita. Etenkin duetto Adelen kanssa on näyte siitä, että parhaat vokalistitulokkaat löytyvät yhä jostain muualta kuin tv:n kykykilpailuista.

Foreignerin Waiting for a Girl Like You roikkui myös 80-luvun alussa 10 viikkoa jenkkikakkosena pääsemättä ykköseksi. Tuolloin moinen jumittuminen oli paljon harvinaisempaa kuin 2000-luvulla.

Markus kirjoitti...

Kiitos Foreigner-faktasta! Pitkäikäisin Hot 100 -ykkönenkin ennen Boyz II Meniä taisi netota vain kymmenen viikkoa. Piti oikein tarkistaa mikä se oli... Debby Boonen You Light Up My Life (1977).

Pidän kovasti Danielin sinkuista Change ja Red, samoin Wileyn kanssa tehdystä Cash in My Pocketista, jonka video on erittäin hauska.

Markus kirjoitti...

Tuosta Britannian sinkkulistan kärkeen palaamisesta voisi vielä mainita, että edellinen palaaja oli Shakiran ja Wyclef Jeanin Hips Don't Lie kesällä 2006.